Word kan fucke dit CMS op!

Du kender det måske. Du har skrevet noget godt indhold i Microsoft Word, og efter at du har kopieret det hele over i dit CMS system ligner det lort. Grunden til at det gør det, er at Word benytter sig af en sjov formatering, der kræver at du skal rense din tekst for word-crap inden du udgiver dine tekster.

Metode 1: For dig med wordpress

Først skal du lige sikre dig at du har den fulde værktøjslinje, og ikke kun den formindskede. Har du kun en linje med ikoner, skal du derfor klikke på ”vis / gem ekstra værktøjslinje” ude til vestre.

Herefter er det bare at klikke på ”Indsæt fra Word” i midten, hvorefter der kommer en tekstboks frem som du kan kopiere din tekst ind i. Når du er færdig klikker du bare på ”Indsæt”, og så er din tekst renset.

Metode 2: For dig der ikke bruger wordpress

Hvis du ikke bruger wordpress, eller ikke har et CMS med indbygget tekstrensning kan du hente hjælp i et program som du sikkert allerede har liggende på din pc. Programmet hedder enten ”notesblok” eller ”nodepad” og findes ved hjælp af: Start > Alle programmer > Tilbehør > Notesblok Filplaceringen og filnavnet kan variere lidt alt efter om du bruger XP, Vista, eller Windows 7, samt om din installation er på dansk eller engelsk. Når du er inde i programmet, sætter du bare din tekst ind direkte fra word, hvorefter du markere den tekst der lige er blevet sat ind. Kopier herefter teksten fra notesblok over til dit CMS.

Wupti! Ingen grim Microsoft formatering mere.

Det var et lidt kort indlæg for denne gang, vi ses igen om 12 timer!

/ Emil Blücher

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *