Webshop og Adsense – dårlig kombi!

Flere og flere udbydere stiller en gratis webshop til rådighed, hvis de må installere Google Adsense på shoppen. Flere og flere vælger også frivilligt at benytte reklamerne fra Google. Men hvorfor er det ikke en smart idé?Det er en utrolig dårlig idé at vise annoncer fra Google på din webshop – eller for den sags skyld annoncer for et hvilket som helst andet annoncenetværk. Selvom at det kan virke fristende at få en gratis webshop, eller at dække en del af hostingsomkostingerne er det sjældent noget som jeg vil anbefale! Hvorfor? Jo nu skal du høre…

1: Du efterlader uprofessionelt hos dine besøgende. Hvor tit ser du et supermarked i den virkelige verden, hvor der på hver hylde er en stor lysreklame… ikke særligt tit vel?

2: Google bruger den omkringliggende tekst til at finde de annoncer, som der er mest relevante. Der er dermed en rigtig stor chance for, at du kommer til at vise annoncer fra dine konkurrenter, hvilket medfører at en del af kunderne smutter over til konkurrenten. du kan dog blokere for dine konkurrenter, men hvis du har mange forskellige konkurrenter kan det være et hundearbejde hele tiden at lukke af for nye butikker.

Der findes en masse gode shopsystemer derude, som du frit kan benytte. Det er dog forskelligt hvilke krav de stiller til webhotellet. To kendte systemer er Prestashop samt Magento – sidstnævnte kræver dog en del af webhotellet.

Så lige for at opsummere: Drop reklamerne på din webshop, og brug i stedet en gratis shopplatform i stedet. Det vil du blive glad for!

/ Emil Blücher

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *