Sådan bruger jeg video til affiliate marketing

Nedenstående gæsteindlæg er skrevet af hele Danmarks Affiliate Marketer, Halfdan Timm. Har du fulgt Halfdan på Google Plus eller på hans personlige blog, vil du vide at Halfdan er blevet godt lun på videomediet i affiliate sammenhæng. Læs hvorfor, og få et indblik i Halfdans tanker heruder!

Video er fremtidens medie. Hvorfor læse en håbløst lang tekst, hvis du kan få din problemstilling serveret til dig af en person ligesom på fjernsynet?

Og video bliver kun endnu mere interessant af, at så få danske affiliate marketers benytter det endnu. Jeg vil vove at påstå, at vi blot er en håndfuld. Og det giver en kæmpe fordel til os, der så gør det.

youtube dk'

I det her indlæg vil jeg komme ind på, hvordan jeg selv bruger video til mine affiliate sites – både i forhold til at gøre indholdet og i forhold til at skaffe links til siderne. Jeg bruger video på tværs af lige nu 3 sider, om end jeg har embeddet dem på langt flere.

Jeg har valgt at bede om at poste indlægget her på Emil Blüchers blog af den simple grund, at næsten alle mine video er tilvejebragt ved hjælp af hans udstyr. Emil driver Marketing.dk og har derfor investeret mange penge i noget rigtigt lækkert videoudstyr. Og selvom jeg konsekvent nægter at bruge hans teleprompter (det er for tøsedrenge) er jeg meget taknemmelig for at kunne bruge det.

Hvilke sites og hvilke videoer?

Jeg har indtil nu lavet video til tre forskellige sites. Når jeg opretter et EMD kan jeg sagtens finde på at benytte en af videoerne uanset, men de er dog skabt til følgende tre:

 • JUF.dk – mit affiliate site om advokater & jura (jeg studerer jura på Aarhus Universitet).
 • SimpelEnergi.dk – mit affiliate site om grøn energi & strøm.
 • Revisorpilot.dk – mit affiliate program om revisorer & økonomi.

De to første sites tjener jeg penge på. Det sidste er på vej op og har leveret sit første lead.

Typen af videoer jeg laver er uddybninger og forklaringer. Det er ikke for at underholde de besøgende på de ret seriøse sider.

Et eksempel er min underside om rentefrie familielån, du kan se herunder:

Videoen forklarer mekanikken bag et sådant rentefri familielån og lidt om afskrivninger. Det er ikke noget, der ikke står på siden i form af tekst, men nu bliver det forklaret for den besøgende ad anden vej.

Mine snippets i Google for denne søgning ser nu også anderledes ud, da jeg takket være Yoast Video SEO-pluginnet, propert opsat af Emil Blücher, får snippets i resultaterne. Det ser sådan her ud:

video snippet i google

Der er lidt uenighed i teorien om, hvad der er bedst af video og author-billede. Jeg har ikke testet det, men min mavefølelse er, at video er overlegent, da der er så få i Danmark der benytter mediet og vi ellers er en nation af fjernsynskiggere.

Jeg har gentaget samme trick til andre emner som skødeskrivning og stiftelse af et anpartsselskab. Det kan du se HER og HER. Du kan også bare prøve at google termener. 😉

Til Revisorpilot.dk har jeg lavet emner om udvidet selvangivelse, virksomhedsskatteordningen og årsregnskaber. De ser sådan her ud:

Linkbuilding med dine videoer

Alle mine videoer uploadet alene på YouTube. Jeg har valgt YouTube, da den er ejet af Google og snippets bare fungerer. Jeg synes ikke det er en god løsning selv at hoste videoerne – det giver ikke links og kræver en stærk server.

Jeg får links direkte fra YouTube til mine videoer.

Mine beskrivelser ser typisk således ud:

beskrivelse af video på youtube med link

Videoer fra YouTube bliver scrapet, og det er derfor vigtigt, at du placerer dit link eller dine links som noget af det absolut første i teksten. Det øger også mængden af folk, der rent faktisk klikker sig videre med dit link.

Links fra YouTube er nofollow. Men det skal ikke forhindre dig i at lave dem. Lars Bo Thomsen og jeg sagde for over et år siden at nofollow links er værd at jage og siden har alle SEO-eksperter erklæret sig enige med os. 😉 Den video kan du se herunder, men det er den første video, jeg nogensinde har uploadet, og min såvel som Lars’ performance er herefter:

Du kan også vælge at uploade dine videoer til andre uploadtjenester som Metacafe og Vimeo. Det vil give lidt links, men det meste vil være nofollow, og jeg tror ikke, at man kan snyde sig til mere værdi af sin video af den grund.

Du kan også købe video-upload gigs på Fiverr.

Jeg uploader kun til YouTube. Jeg tror ikke, der er penge i at gå længere ud end dette.

Indirekte SEO

Med dine videoer får du links fra YouTube og dennes scrapere. Det er godt for SEO.

Du kan få video snippets i søgeresultaterne. Om det er bedre end author tag ved jeg ikke, men det er bedre end ingenting. Det giver flere besøgende. Det er god SEO at være synlig i søgeresultaterne med video.

Og så er der naturligvis den indirekte, den afledte SEO.

Når du har video på siden, såfremt det ikke er noget pis, øger du mængden af tid, besøgende bruger på din side. De vil nemlig gerne have deres problemstilling forklaret med en video, nu du er så venlig at servere det lige foran dem.

Når dine besøgende bruger mere tid på din side sender det et godt signal til Google. Jeg tror, at brugeradfærd kun bliver et mere vigtigt parameter i fremtiden, nu links er relativt nemme at manipulere med (også på trods af pingviner, der kun ser ud til at gøre alting værre).

At dine brugere bliver mere glade for dit site resulterer i flere besøg fra Google, flere links og så videre.

Hvordan laver jeg så videoer til mit affiliate site?

Det behøver ikke at være særligt svært at lave nogle rigtigt gode videoer.

Videoerne jeg har linket til i denne tekst er alle sammen med mig i fokus og optaget med et kamera. Det er en måde at gøre det på og det øger troværdigheden omkring dit site og giver et bedre resultat.

Jeg har også lavet videoer, hvor jeg har optaget min skærm (webcast) og viser et givent emne. Det kan være hvordan man indberetter moms, laver en faktura i Billy’s Billing eller blive reklamebeskyttet. Jeg har også lavet en video om, hvordan man stifter enten en enkeltmandsvirksomhed eller et interessentskab online. Det kan du se herunder (og den bruges i øvrigt til teksten om enkeltmandsvirksomheder på dette link):

Videoen er optaget med Camtasia og redigeret i samme program. Til mikrofon har jeg vist bare brugt mit almindelige headset i den der – jeg har siden købt en Røde Podcaster, så lyden i fremtiden bliver bedre.

røde podcaster foran computer

Har du et site omhandlende fx proteinpulver kan du blot optage videoer med din mobiltelefon, hvor du viser, hvordan du laver en given smoothie med proteinpulver. Det behøver ikke at være sværere end det.

Der findes også diverse værktøjer online, hvor du kan lave små og søde videoer. Nogle af dem er bedre end andre. Du kan eventuelt hyre en dygtig filipiner eller inder til at lave det grundlæggende i videoerne for dig og så blot udskifte til dansk derefter.

Det er en finte, jeg selv har overvejet at lave, men jeg er ikke kommet videre med den endnu. Men så er opfordringen i hvert fald sendt videre. 🙂

Video bidrager til at skabe et komplet site.

Du skal have godt indhold i form af masser af tekst, gerne grafik og billeder (du bruger helt sikkert billeder i forvejen), indgående links, et lækkert design og alt det der. Og så hjælper det altså bare gevaldigt, hvis du også har video til lige at tage dit site dét niveau højere.

Jeg ved, at Emil gerne lejer sit udstyr ud en hel dag for et par tusinde kroner, hvis du selv kan klare redigeringen – og det er, hvis det skal være simpelt, bare lige at skære videoerne til i den ene ende og den anden. Det kan jeg anbefale at gøre. Det skaber et bedre affiliate site, eller hvad du ellers bruger dine kræfter og din tid på – og det tjener du slet og ret flere penge på.

Held og lykke med videobrugen. 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.9/5 (12 votes cast)
Sådan bruger jeg video til affiliate marketing, 4.9 out of 5 based on 12 ratings

4 thoughts on “Sådan bruger jeg video til affiliate marketing

 1. Steffen Gregersen

  Rigtig god post Halfdan.

  Video er bare så meget bedre end kun tekst. Jeg har lagt mærke til at når jeg selv surfer rundt, så hvis det er en video ser jeg den ofte med det samme, men hvis det er en længere tekst der forklarer det samme, så ryger den ofte i pocket, hvor jeg måske aldrig får den læst.

  Men bare vigtigt at videoerne er to-the-point og ikke alt muligt fis og ballade, og de dermed kan holdes nede i længden. En video på 2-3 minutter er super og der har jeg personligt ikke de store blokader fremme. Men kan mærke en indre bremse, hvis videoen hedder 4-5 minutter allerede.

  Og kan godt lide det der med, at hvis man skriver et blogindlæg om et emne, så også lige krydre det med en video, som egentlig forklarer det samme. Der er jo også folk der lærer på forskellig vis. Nogle forstår det bedst ved at høre en anden forklare det, mens andre lærer nye ting bedst, ved at læse det.

  Så det er jo også en super måde at hjælpe begge typer af personer på.

  Svar
 2. Charly

  For at gøre det så enkelt som muligt, kan man vel “blot” læse sig skrevne indlæg op filme sig selv imens. Det lyder som en rigtig god ide 🙂

  Svar
  1. blucher

   Charly: Både og. Der er stor forskel på talesporg og skriftsprog vil du hurtigt finde ud af. Tager du bare en normal tekst uden at rette den til, kommer det til at lyde kunstigt. Ofte skal man også passe på, at ens videoer ikke bliver for langtrukne – en kærlig redigerings af ens tekst er derfor altid at foretrække, før man stiller sig op foran kameraet.

   Svar
 3. Rasmus Andersen - Ejendomsmægler

  Super lækker blog. Tak for de mange gode fin. Jeg har en spørgsmål jeg håber du kan svare på.
  På salea.dk som i vist nok arbejder samme med, har de en rigtig cool video på forsiden.
  Er det en video man selv kan lave? Hvis ikke, hvor har I så fået den lavet?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *