Vil du med i superligaen? Så kridt skoene!

Jeg har en påstand: Har du en hvilken som helst virksomhed, og vælger du at overhøre de råd, som jeg giver dig i dette blogindlæg, er du i risikozonen, for at sætte din virksomhed i en meget kedelig situation. Er du derimod en af de kloge, som tager aktion her og nu, kommer din virksomhed på vinderholdet. Du har med andre ord alle muligheder, for at træffe det rigtige valg, og overhæle dine konkurrenter indenom. Er du klar? Så lad os køre!


Hemmeligheden hedder video – og rejsen begynder nu

Havde du regnet med, at jeg ville hive en kanin op af min hat, for derefter at fortælle dig om en splinterny teknologi med et enormt potentiale, må jeg skuffe dig. Regnede du ligeledes med, at ovenstående indledning blot var en salgstale til et nyt produkt som jeg udbyder, må jeg ligeledes skuffe dig. Jeg skriver udelukkende for at hjælpe dig, og for at vise dig nogle af de mange muligheder, som du let kan gribe.

Mulighederne som jeg snakker om her, ligger i webvideo. Teknologien har eksisteret i efterhånden mange år, men er først blevet moden nu – og det har åbnet op for et væld af muligheder, som du bør benytte dig af. Men hvorfor overhovedet beskæftige sig med videoer og Video SEO? Lad os tage fat i nogle af de mange gode grunde, inden vi uddyber dem nærmere længere nede:

  • Video er et utroligt stærkt medie – nok det stærkeste der findes
  • Video er godt indhold – og godt indhold har aldrig været vigtigere ift. SEO
  • Video tiltrækker mange kliks, når de dukker op i helt normale søgninger på Google
  • Video er med til at sikre at dine besøgende bliver hængende længere tid på din hjemmeside
  • Video er som skabt til at dele på sociale medier, på blogs samt på webfora, hvilket kan skabe såvel relevant trafik, som omtale og links til din hjemmeside
  • Konkurrencen er blevet hårdere online, i takt med at der er blevet flere om buddet. Her kan video være en vej til at differentiere sig i forhold til konkurrenterne

Men hvilke muligheder er det som du har nu, som ikke eksisterede for bare få år tilbage? Skal vi tage nogle få af dem vil vi se at:

  • Videoudstyr er kommet ned i en prisklasse hvor alle kan være med
  • Du behøver ikke længere en supercomputer, for at redigere tunge videofiler uden besvær
  • Dine kunder har bredbåndsforbindelser som sagtens kan trække videoer, selv i HD kvalitet
  • Moderne videoudstyr er brugervenligt, hvilket gør at næsten alle vil kunne producere ordentlig video

Videoresultat på Google
Hvilket resultat ville du klikke på?

Hallo! Hvad har video med søgemaskineoptimering at gøre?


Har du fulgt lidt med i Googles algoritmeændringer det sidste stykke tid, vil du vide, at der stilles stadig højere krav til det indhold, som du skal have på din hjemmeside. Husk på at Google er en forretning, som skal tjene penge, når dagen er omme. Google hjælper med andre ord ikke dig for dine blå øjnes skyld, men fordi de indirekte kan tjene penge på dig. Men hvordan kan de så det?

Jo, som du sikkert ved, tjener Google hovedparten af deres penge, ved at lokke besøgende til at klikke på deres annoncer. Men hvorfor klikker Googles ”kunder” på annoncerne? Fordi de bliver lokket, når de er inde at bruge verdens bedste søgemaskine. Men betyder det så, at du er ligegyldig for Google, hvis hovedinteresse blot er, at lokke folk til at klikke på AdWords annoncer? Nej, på ingen måde. Uden gode organiske resultater, er Google nemlig ikke verdens bedste søgemaskine, mister derfor kunder, og taber derfor reklameindtægter. Derfor vil organiske resultater, altid være en del af Google i større eller mindre grad, hvorfor at SEO ikke ”bare” vil uddø, som flere efterhånden spekulerer på.

Nu hvor du kender Googles motiv for at henvise til dig, giver det pludselig god mening, at du er nød til at levere hamrende godt indhold til Googles brugere. Google vil nemlig for alt i verden, levere det bedste indhold til deres kunder, for at undgå at skuffe dem. Dette betyder samtidig, at der er stor sandsynlighed for at du vil få det svært ift. SEO, såfremt at dit indhold er dårligt.

Grænserne mellem det at levere godt indhold, og det at udføre fornuftig søgemaskineoptimering, har rykket sig meget indenfor det sidste stykke tid. Dette skyldes både at Google er blevet dygtigere til at analysere indhold, og vurdere indholdet på dette grundlag, samt at Google er blevet dygtigere til at kigge på de eksterne signaler, der siger noget om hvorvidt dit indhold er godt. Men fordele kan du drage, ved at have godt indhold? Lad os tage fat i nogle af de mest oplagte set i forhold til SEO:

  • Dårligt indhold tiltrækker hverken naturlige likes eller sociale delinger. Manglende sociale delinger, omtale på sociale medier og naturlige links, er en indikator for at dit indhold kan være af ringe kvalitet
  • Med godt indhold, kan du tilegne dig markant flere kvalitetslinks, sammenlignet med folk der prøver at linkbuilde dårligt indhold
  • Godt indhold er med til at fastholde dine besøgende længere tid på din hjemmeside, hvilket opfattes som et kvalitetstegn fra søgemaskinernes side
  • Godt indhold kan mindske din Bounce Rate, når de besøgende kommer fra søgemaskinerne (andelen der klikker på dit resultat i søgeresultatlisterne, for derefter at trykke ”tilbage”, og dernæst vælge et nyt resultat). En høj Bounce Rate er en tydelig indikator for at du har dårligt indhold, hvilket kan have effekt på dine placeringer i søgemaskinerne.

Godt og dårligt indhold
 

Tabervideoer er for tabere


Video er ikke bare video, på samme måde som at en webtekst ikke bare er en webtekst. Videoer kan nemlig både ramme forkert, eller være så indholdsløse, at ingen gider se dem – og så er der jo ikke så meget idé med at producere videoerne. At bruge videoer i forbindelse med søgemaskineoptimering, er bestemt ikke noget nyt fænomen – det er blevet gjort i stor skala igennem mange år, vel at mærke bare på den forkerte måde. Videoerne har nemlig været lavet for søgemaskinernes skyld, og ikke for rigtige menneskers skyld, hvilket er et rigtigt stort problem. Typisk består denne type af videoer som jeg snakker om her, af 4-5 forskellige billeder med tekst, med dertilhørende hæslig underlægningsmusik. Men hvordan kan det være at denne type af videoer ikke er værd at benytte? Jo, nu skal du høre:

  • Her er på ingen måde tale om godt indhold (har du ikke fanget vigtigheden heraf endnu, så bør du tage dig en lur, drikke en kop kaffe, og begynde forfra med denne artikel). Med andre ord, bidrager videoen ikke med noget viden eller information til seeren, men spilder blot dennes tid
  • Rigtige mennesker ser ikke videoerne færdig (hvilket YouTube – og dermed Google – kan se, hvis du hoster dine videoer der)
  • Rigtige mennesker deler ikke lortevideoer (hvilket er et must, hvis du vil have dine videoer til tops på konkurrenceprægede søgninger)

What’s in it for me?


Videoer er gode til et hav af formål, hvad end det er at give et indblik i din virksomhed, webshop eller affiliate-site, skabe tryghed før et køb, give support eller på anden måde hjælpe dine kunder. Kort sagt kan videoer bruges på hundredvis af forskellige formål på din hjemmeside. Skal du virkelig brænde igennem med videoer, er det dog vigtigt, at det er den rette typer af videoer, som du bruger tid, penge, eller andre former for ressourcer for at få produceret. I modsat fald, vil du nemlig ikke opleve de fordele ved brugen af video, som jeg ind til videre har præsenteret dig for.

En god hovedregel er i denne forbindelse, at du skal arbejde på at opfylde behov hos dine seere. At hjælpe, guide, vejlede og dele din viden, er nemlig tit bedre, end at udelukkende at have salgs-kasketten på, når du producere videoer. Hjælp og viden er nemlig godt indhold – det er salgsvideoer sjældent. SPØRG derfor dine kunder eller besøgende, hvilket indhold som de kunne tænke sig, og stil derefter dette spørgsmål til dig selv: hvad kan jeg gøre for at hjælpe mine besøgende?

Videoer der er en anelse personlige, klarer sig som regel godt, da man som seer har en person som man kan identificere sig med. Vær ikke bange for at dele ud af din viden. Udnyt i stedet, at du får mulighed for at eksponere dig og din virksomhed, som værende eksperter indenfor lige netop Jeres felt.

Mangler du inspiration til hvilke videoer som er godt indhold? Så se her:

Skal jeg producere selv, eller betale mig fra det?


Videoudstyr er blevet meget billigere end førhen, hvilket selvfølgelig har betydet, at det også er blevet billigere at få produceret videoer hos en professionel leverandør. Større videoproduktioner er dog stadigvæk ikke helt billige, på samme måde, som at det også hurtigt kan løbe op, hvis du skal have lavet mange videoer. Derfor er der det at sige til det, at du i rigtig mange tilfælde, kan komme langt ved at producere dit indhold helt eller delvist selv, når det drejer sig om de mere simple videoproduktioner.

At producere video i en kvalitet, som dine besøgende kan holde ud, kræver selvfølgelig arbejde fra din side, på samme måde som at det kræver arbejde, hvis du selv udfører SEO. Husk dog på, at ingen nødvendigvis forventer videoer med avanceret 3D grafik, professionel speak, dyr lyssætning og brug af et kamera til over 50.000 kroner. Mindre kan sagtens gøre det, hvorfor det altid er bedre at gå tidligt i gang med at producere video, og så senere opgradere udstyret, end at vente for at have råd til dyrt udstyr. Husk på at de erfaringer som du gør dig ”på vejen” er meget værd!

Mit råd er derfor, at du lader de professionelle om at optage virksomheds-præsentationer og andre større videoproduktioner, men selv går i gang med at producere simpelt men godt indhold.

Hvilket udstyr har jeg behov for? Og hvordan gør jeg?


Jeg vil aldrig kunne give dig en komplet step-by-step guide, da du som tidligere nævnt, skal finde det format som passer bedst til din virksomhed. Alligevel vil jeg prøve at komme med nogle generelle råd, som mange vil kunne finde brugbare. Nedenstående punkter er møntet til brug i forbindelse med produktion af levende billeder, og dermed ikke animerede videoer.

Lyd:

Lyden er en helt central del af en god video, men langt de fleste tilfælde, er den interne mikrofon i dit kamera ikke velegnet til at lave ordentlig lyd. Dette skyldes, at indbyggede mikrofoner som oftest ikke er retningsbestemte, og derfor opfanger lyden såvel foran, som på siden og bag selve kameraet. Det bedste er derfor at vælge et kamera med et eksternt lydstik, således at du kan tilslutte en ekstern mikrofon. På mindre kameraer vil der typisk være tale om et 3,5 mm jack stik (hovedtelefonstik), og på større og mere professionelle kameraer et XLR-stik.

Skal du selv snakke i videoen, er den bedste løsning tit en klipsmikrofon, som enten kan forbindes direkte med kabel til dit kamera, eller tilsluttes et trådløst micropot sæt. Skjul ledningen under din trøje, og placer mikrofonen ved dit brystben. Klipsmikrofoner kan fås fra få hundrede kroner, til mange tusinde kroner. Skal kvaliteten være god, uden at du skal blive ruineret, er modeller såsom Røde PinMic samt Røde Lavalier værd at fremhæve.

Husk at akustikken er meget forskellig fra rum til rum, alt efter hvor mange bare overflader der er i rummet. Det er derfor en rigtig god idé, at fotografen benytter hørebøffer under optagelserne, således at I med det samme opdager hvis akustikken er elendig, lydstyrken er forkert, eller at tøj og smykker gnider sig op af mikrofonen, og dermed skaber mislyde. Dårlig lyd kan nemlig meget sjældent redes efterfølgende, hvorfor optagelser med dårlig lyd tit skal tages om.

Røde klipsmikrofon
Lys:

Uden lys intet godt billede. Sørg derfor for at udnytte lyset bedst muligt, for herved at få de bedste billeder. Lad aldrig dit kamera pege direkte mod et vindue eller en anden lyskilde, da dit kamera i så fald automatisk vil skue ned for lysstyrken, og dermed gøre dit objekt mørkt.

Som udgangspunkt er det nemmest og billigst at udnytte dagslyset, ved eksempelvis at lade din fotograf stå lige foran et vindue, således at du kan stå nogle meter længere fremme og gøre brug af lyset. Lys har forskellig farvetemperatur, alt efter hvor blåt eller hvor gult lyset er. Eksempelvis er lyset fra en gammeldags glødepære mere gulligt, end lyset fra en moderne sparepære. Undgå derfor at blande forskellige lyskilder, med forskellig farvetemperatur, da du i så fald vil få videooptagelser med mærkelige farver.

Ønsker du at supplere dagslyset med såkaldt ”fast lys” eller ”videolys”, kan du hos flash og foto butikken købe videolamper i fin kvalitet, helt ned til 1100 kroner + moms. Gå i så fald efter fast lys med 5400 eller 5500 kelvin, da dagslyset har omkring denne farvetemperatur.

Lyssætning
 

Billede:

I mange tilfælde er det en god idé, at benytte et stativ til dine videooptagelser. Skal du ikke bevæge selve kameraet under optagelsen (panorere og tilte), er der ingen grund til at investere i et dyrt videostativ. I så fald er det nok med et billigt trebensstativ til en 200-400 kroner fra eksempelvis Elgiganten. Det vigtigste her, er at dit stativ kan komme i øjenhøjde med dig, da billeder optaget nedefra ikke er så pæne. Sidder du ned, kan du dog sagtens nøjes med et stativ, som ikke kan blive så højt.

Som udgangspunkt er det bedst, at lave tætte billedbeskæringer, når du arbejder med video. Gå med andre ord tæt på, også selvom at det kan være grænseoverskridende, at kameraet kommer tæt på dig. Som vi var inde på før, virker video nemlig bedst hvis video bliver personligt, og det gør lettest hvis man kan se dig, dine øjne og dine ansigtsudtryk ordentligt. Derudover bliver video afspillet mere og mere på mobiltelefoner, og andre mindre mobile enheder med en relativ lille skærm. Med nærbilleder får du derfor meget lettere, ved at holde på disse seere.

HAMA videostativ
Redigering:

Sørg for at hele tiden sker noget i dine videoer. Klip alt uoverflødigt væk (og gerne lidt mere til), for at holde videolængden så kort så mulig. Viser du bestemte genstande frem i din video, skal du i redigeringsprocessen klippe nærbilleder ind i din video, således at dine seere kan få et nærmere kik på detaljerne, ved det som du står og forklarer om. Undgå at zoome når du optager, men tag i stedet nærbilleder af dine genstande, efter at du har lavet din hovedoptagelse. Står du med genstanden i hånden under din hovedoptagelse, så sørg for at du står med genstanden på samme måde, når du laver dine nærbilleder. Ellers ender resultatet med at se kunstigt ud.

Der findes et hav af forskellige gode redigeringsprogrammer ude på markedet. Benytter du PC kan jeg anbefale Edius, som er ganske brugervenligt, tager næsten alle tænkelige videoformater, og arbejder utroligt hurtigt selv med filer i HD-format. Bruger du i stedet Mac, kan du starte ud med at benytte iMovie som er Apples gratis redigeringsprogram, eller købe programmet Final Cut hvis du ønsker supplerende funktioner. Synes du at det er for stor en mundfuld, at begynde at redigere dine videoer selv, så overvej at outsource opgaven.

Edius

Skal jeg bruge YouTube eller hoste mine videoer selv?


Når du har fået produceret dine videoer, skal de selvfølgelig ud at ligge på internettet. Men hvad er det bedste? At hoste dine videoer selv, eller lade eksempelvis YouTube stå for hostingen? Svaret er ikke ligetil, og kræver derfor lidt uddybning.

Sagen er nemlig den, at YouTube er Danmarks 2. største søgemaskine. Der er derfor gode chancer for at få en del visninger fra søgninger foretaget på YouTube, fra relaterede videoer, playlister med mere. Har du et link til din hjemmeside i din videobeskrivelse, kan du også opleve at få trafik herigennem. Som du måske ved, ejer er YouTube ejet af Google, hvorfor Google har et godt øje til videoer på YouTube. Derved er det ikke unaturligt, at gode videoer fra YouTube dukker op på Google, som en del af Universal Search.

Der er dog ikke udelukkende fordele, ved udelukkende at uploade sine videoer til YouTube. Lad os derfor kigge på nogle af fordelene og ulemperne, ved at uploade sine videoer til YouTube.

Fordele:

  • Grundet størrelsen af YouTube, har du gode muligheder for at tiltrække trafik direkte fra YouTube. Denne trafik får du ikke, hvis du hoster dine videoer selv
  • Videoer kræver massere af ressourcer, hvorfor du ikke bare kan uploade dem på dit billige webhotel, som var de tekster eller billeder. Ved at benytte YouTube giver du ikke en rød reje for denne service, som normalt koster dyrt
  • YouTubes videoafspiller virker mobile enheder og tablets, hvilket er vigtigt, da flere og flere bruger disse enheder til at afspille videoer

Ulemper:

    • Du har ikke fuld kontrol over dine videoer, når du uploader til YouTube eller andre lignende videotjenester. Har ejeren, i dette tilfælde Google, lyst til at bombardere dine videoer med reklamer kan de eksempelvis gøre det fra den ene dag til den anden, hvis de skulle få lyst til det
    • Videoer på YouTube bliver komprimeret kraftigt, hvilket godt kan ses på kvaliteten (det gør de eksempelvis ikke i lige så høj grad på Vimeo)
    • Indlejrer du dine YouTube videoer, uden at tænke nærmere over det, får du ikke video-snippets på din hjemmeside. Længere nede i artiklen viser jeg dig dog, hvordan du kan omgå dette

Vælger du at arbejde MEGET seriøst med videoer, vil jeg altid anbefale at du selv står for hostingen. I så fald bør du kigge på tjenester såsom Wistia og Vimeo Pro.

TIP: Hvis dit videoindhold virkelig er en ressource, som du forventer at andre hjemmesider vil benytte, kan du overveje at passe lidt på din video. Undlad at lade videoen være offentlig tilgængelig på YouTube, og gør det umuligt at indlejre din video. På denne måde vil du tvinge folk til at linke direkte til din underside.
Er du, eller har du en skrap programmør, kan du i stedet overveje, at lave en indlejringsfunktion, således at der bliver inkluderet et link i den stump kode, som interesserede måtte benytte på deres hjemmeside.

Søgemaskineoptimering af YouTube videoer


Vælger du at uploade dine videoer til YouTube, er det nyttigt at vide hvad du kan gøre, for at få din video synlig på såvel YouTube som på Google – med andre ord, hvordan man udfører Video SEO. Som al anden form for søgemaskineoptimering, er det fornuftigt at starte ud med en søgeordsanalyse. Med en søgeordsanalyse finder du et søgeord, som folk faktisk søger efter, uden at konkurrencen er alt for høj.

Søgeordsanalysen kan du med fordel foretage ved hjælp af Google Keyword Tool, eventuelt i kombination med Übbersuggest. Herefter skal du vurdere, hvor høj konkurrence som der er på den givende søgning, på såvel YouTube som på Google. Den hardcore vej at vurdere konkurrence på Google, indebærer analyse af linkprofiler og meget mere – men det har jeg valgt at springe over i denne omgang, for at give dig nogle mere håndgribelige værktøjer.

Vurdering af konkurrence på YouTube


Foretag en søgning på det søgeord som du har i tankerne. Kig derfor på de enkelte resultater der dukker op, og se efter følgende:

  • Er der andre videoer der dukker op, i relation til søgeordet. Hvis nej, har du gode chancer for at få din video til tops, ved hjælp af basal Video SEO
  • Har videoerne der dukker op dit søgeord i sin titel og beskrivelse? I så fald indikerer det, at dem der har uploadet deres videoer har tænkt sig om, og målrettet deres video et bestemt søgeord
  • Har videoen mange visninger i forhold til hvor gammel den er? Hvis ja, er det sværere at konkurrere med, sammenlignet med hvis den ikke havde haft så mange visninger
  • Er der mange som har givet videoen ”tumbs up” eller ”tumbs down”? YouTube tager det med i deres overvejelser, hvis de ser et mønster med henholdsvis mange positive eller negative tilkendegivelser
  • Er videoen blevet delt flere forskellige steder, og har videoen modtaget besøg fra andre relaterede videoer? I så fald er videoen sværere at slå, end hvis den aldrig havde været delt. Ved at klikke på videoens statistikknap, kan du se alle relevante oplysninger i forhold til historiske delinger

Som du kan se ovenfor, kigger YouTube både efter om en given video er relevant overfor den søgning som der bliver foretaget, samt om YouTubes brugere ser ud til at kunne lide videoen.

TIP: Står du med valget imellem et engelsk og et dansk søgeord, er det tit klogest at vælge det danske. Det er nemlig som regel meget lettere, at få gode placeringer på et dansk søgeord end et engelsk, da konkurrencen typisk er meget mindre. Jeg ligger eksempelvis nummer 1 på YouTube, når man søger efter ”søgemaskineoptimering”. Det havde jeg ikke gjort med samme indsats, hvis jeg havde valgt at satse på søgeordet ”SEO”.

Vurdering af konkurrence på Google


Som du sikkert allerede ved, består Googles søgeresultater ikke længere udelukkende af tekstresultater, men prydes også af fotografier, forfatterbilleder, stjerne-bedømmelser, kort og videoer. Nu hvor du har brugt ressourcer på at producere godt videoindhold til din hjemmeside, kan du derfor lige så godt gå det sidste stykke vej, og få din video repræsenteret direkte i søgeresultaterne. Der er selvfølgelig ingen garanti for at du får videoresultater til dine videoer, da Google suverænt afgør, hvorvidt at det er relevant at vise din video. Første step er som ovenfor, at sikre sig at der ikke er urealistisk høj konkurrence på det søgeord som du vælger.

Nedenstående metode kan både bruges, uanset om du ønsker at få din video med i Universal Search med en henvisning direkte til din hjemmeside (mere om dette nedenfor), eller med en henvisning til din videos underside på YouTube.

Start med at gå ind på Google.dk. Sørg herefter for at du har slået ”personlige søgeresultater” fra (skal du have hjælp til at gøre dette, eller dobbelttjekke at funktionen er deaktiveret, så har jeg optaget denne video til dig). Skriv herefter dit søgeord, og klik på ”søg”. Du får nu 10 resultater vist frem. Se på hvert enkelt resultat, og kig efter følgende indikatorer på konkurrence:

  • Søgeordet er i titlen på de resultater der bliver vist
  • Søgeordet er i URL-adressen på de resultater der bliver vist
  • Søgeordet er i meta beskrivelsen på de resultater der bliver vist
  • Søgeordet fremgår flere gange i brødteksten, og i en eller flere overskrifter, på de resultater der vises

Hvad lægger YouTube vægt på?


Godt så. Du har skudt din video, fundet det helt rette søgeord, og vil nu uploade din video til YouTube. Lad mig komme med en række fif til dig, omkring hvad du nu skal gøre, for at få fundet din video i forbindelse med at du lægger din video op:

  • Skriv søgeordet i din title
  • Skriv en ordentlig videobeskrivelse, og nævn dit søgeord et par gange heri. Benyt desuden ord som er relateret til dit søgeord i din tekst
  • Skriv en håndfuld relevante nøgleord. Undgå at vælge nøgleord, som ikke beskriver din video ordentligt, da seerne i så fald forventer noget andet, end det som du faktisk viser dem

Herudover tager YouTube også en række eksterne signaler med i deres ranking, herunder:

  • Antal indlejringer (når din video vises i en boks på en anden hjemmeside)
  • Antal indgående links
  • Antal sociale afspilninger (eksempelvis fra facebook) samt antal sociale delinger

At dele sine videoer på sociale medier, oprette links, samt endeligt at indlejre sine videoer på relevante sites er derfor et must når du arbejder med Video SEO (og selvfølgelig gør du det, da du gerne vil have dine videoer fundet!)

Kan man snyde sig til succes på YouTube?


Slår du et smut forbi Fiverr, vil du se at man for kun 5$ kan købe en masse videovisninger af sine YouTube videoer. Men er det en hurtig vej til succes, eller er det spild af penge, og i værste fald skadeligt?

Selvom at meningerne i denne forbindelse er delte, er min klare anbefaling, at du ikke skal købe visninger af dine videoer. Lad mig kort fortælle hvorfor:

  • Købte visninger er et direkte forsøge på at narre YouTubes algoritmer – og den slags kan give bagslag
  • Købte visninger kommer over en kort periode, hvilket ser meget unaturligt ud
  • Købte visninger er som oftest ikke relevante, da visningerne sker fra computere i Kina, Rusland og andre lande som normalt ikke ser videoer på dansk. I værste fald kan det sende forvirrende signaler, om at din video ikke er speciel populær i Danmark
  • Du kan risikere at dine videoer udelukke vises i få sekunder, hvilket kan tolkes som at dine videoer er så dårlige, at folk ikke gider at se dem færdig

Herudover er der en mere indirekte årsag, til at du bør undgå at købe videovisninger, nemlig at dit fokus i så fald vil ligge det forkerte sted.  Dem der bruger flere kræfter og mere energi, på at finde og afdække smuthuller i forhold til SEO, end at skabe godt indhold, er nemlig i risikozonen for at disponere deres tid forkert. Det er til enhver tid bedre, at finde reelle løsninger som kan holde i længden, end at springe over hvor gærredet er lavest, og dermed kun få en midlertidig løsning.

Fiverr Gig
Eksempel på Fiverr “Gig”
 

Ninjatrick: få videosnippets med et videositemap


Videoresultater i Google, også kendt som videosnippets tiltrækker en masse opmærksomhed. Derfor skal du selvfølgelig have videosnippets, til de undersider som du viser dine videoer på, således at du kan få flere besøgende på dine undersider. Men inden at du kan få videosnippets, skal du som udgangspunkt have et videositemap. Et videositemap er i korte træk bare en simpel XML fil, som fortæller hvor din video ligger, sammen med en række andre relevante informationer. Dit videositemap kan du enten lave manuelt, eller få lavet via et plugin til formålet, og videositemaps kan benyttes til både videoer som du hoster selv, samt videoer der ligger på en af de kendte videotjenester

Benytter du WordPress som CMS, kan jeg på det varmeste anbefale Yoasts videoplugin, som klarer opgaven til UG, uden at du behøver at gøre en helt masse. Selve pluginnet virker sammen med Yoasts SEO plugin til WordPress, hvorfor at du skal have dette installeret. Bemærk at der er tale om et betalingsplugin, som dog alle pengene værd (og nej, jeg tjener ikke kommission for at anbefale dig dette plugin).

Et plugin som det ovenstående, genererer automatisk et miniaturebillede fra din video. Dette billede vil blive bragt på Google, og er med andre ord dét billede som tiltrækker opmærksomhed. Jeg vil derfor anbefale, at du sørger for at billedet som er blevet udvalg, faktisk er spændende og lokkende. Hvis ikke, vil jeg til enhver tid uploade et manuelt miniaturebillede i stedet.

Hvordan får jeg min video med i Universal Search?


Lad os kigge lidt nærmere på, hvordan du kan få en video, som du har liggende på din egen hjemmeside, til at ranke på dine søgeord. Som tidligere nævnt, er der ingen garanti for at Google vælger at give dig videosnippets. Der er dog en masse som du kan gøre, for at øge dine chancer for videoresultater, efter at du har lavet en god søgeordsanalyse. Er du vant til at arbejde med almindelig SEO, vil du opleve at nedenstående optimeringstips, er de samme der bruges i normal søgemaskine-optimering:

  • Benyt videoens søgeord indgå sidens title
  • Lad søgeordene fremgå af sidens URL
  • Sørg for at søgeordet fremgår af sidens overskrift
  • Lad aldrig din video stå alene, men skriv relevant tekst i tilknytning til den
  • Benyt underoverskrifter, og evt. dele af søgeordet fremgå af enkelte af disse. Har du eksempelvis fundet søgeordet ”paleo brød”, kan du have en underoverskrift som hedder ”lev som en hulemand med paleo” og en anden som hedder ”brød til hverdag og fest”. På den måde fletter du dele af dit søgeord ind mere naturligt, end hvis du havde taget hele dit søgeord med
  • Byg links til din underside fra relevante sites, og del siden på sociale medier
  • Gør det nemt at dele dit indhold på sociale medier
  • Sørg for at din underside ikke har lange svartider

Det er i ovenstående forbindelse værd at nævne, at tendenserne peger på, at en video lettere vil kunne opnå videosnippets, såfremt at videoen udgør en central del af en given underside. En kortere tekst på 200-300 ord, vil derfor som udgangspunkt fremhæve en video bedre, end en markant længere tekst ville have gjort det. Grunden hertil, skal nok findes i og med, at en video i tilknytning til en lang tekst, mere kan opfattes som bonusting end som selve det centrale indhold.

TIP: Sørg for at skrive ordet ”video” nogle gange, når du publicerer videoer på dine egne sider. I takt med at videoer bliver mere udbredt på danske hjemmesider, vil vi begynde at opleve, at flere og flere målrettet vil søge efter en video, når de er på jagt efter information og hjælp – og her kan du jo lige så godt dukke op!

Stadig i tvivl?


Er du nået så lang som hertil, men tvivler stadig på om video er noget for dig og din virksomhed, bunder det sikkert i én eller flere dårlige undskyldninger. Lad mig i så fald her til slut, prøve at give dig et kærligt spark i røven, hvis du har én af følgende dårlige undskyldninger

Jeg kan ikke lide at stå foran kameraet”. Lad mig starte med at sige, at du ikke er den eneste, der har det sådan. Jeg har af flere omgange fungeret som fotograf, hvor vores forskellige TV-hold har været ude at lave mindre videoreportager, til brug til såvel intern- som ekstern presse, sidstnævnte blandt andet til TV2-regionerne og TV2-vejret.  Mange af de personer vi møder og ønsker at ”følge” i denne forbindelse, er afvisende til at begynde med, når vi fortæller dem at vi gerne vil have dem på skærmen. Som oftest ender de med at medvirke alligevel, og efter ganske kort tid vender de sig til tanken, og gør det faktisk glimrende på skærmen! Så ja, det kræver lidt overvindelse at stå frem. Men resultatet bliver som oftest rigtigt godt – og det er det hele værd!

Jeg har ikke budgettet”. Pjat! Du behøver ikke high tech udstyr, for at komme i gang med at producere simple videoer. Start i det små, med det du har i hånden. Brug din telefon eller endnu bedre: lån et HD-kamera fra en ven, og rediger efterfølgende dit video i et gratis redigeringsprogram.

Det tager for lang tid”. Ikke nødvendigvis. Vær skarp, og hold dine videoer simple. Så tager de hverken lang tid at optage, eller lang tid at redigere.

Jeg har ikke evnerne” Selvfølgelig har du det! Det er ikke en spillefilm som du skal til at producere, men blot små simple film. Moderne videoudstyr er nemt at betjene, og redigeringen behøver ikke at trække tænder ud. Det er helt okay at spørge andre til råds, og evt. outsource dele af produktionen (eksempelvis redigeringen) til andre. Så længe at selve indholdet i videoen er godt, er dine seere som oftest meget tolerante, i forhold til hvor meget eller lidt fancy at din video er.

Jeg ved ikke hvad jeg skal snakke om” Så spørg! Hent inspiration hos dine kunder, leverandører, medarbejdere, venner og familie. Kig rundt på nettet, og se hvad dine kunder spørger efter på debatfora, i debatgrupper og på facebook. Noter hvad folk ønsker hjælp til og har spørgsmål til, når de ringer til jer eller skriver mails til jer.

Som du har kunne læse ovenfor, er der et hav af muligheder i video. Det er først og fremmest rigtigt godt indhold, det kan lede trafik, skabe troværdighed, skaffe kunder og promovere dig og din virksomhed som eksperter. Jeg har fået kunder både direkte og indirekte via mine videoer, selvom at jeg endnu ikke har udnyttet en brøkdel af de muligheder som videomediet giver. Én ting er dog sikkert: jeg kommer til at satse massivt på video fremover – og det bliver jeg næppe den eneste der kommer til!

Kunne du lide ovenstående blogpost om Video SEO? Er du enig eller uenig med mig? Så smid en kommentar nedenfor. Vil du gøre mig ekstra glad, er du også hjertens velkommen, til at dele dette blogindlæg med dine venner, followers, cirkler und so weiter.

Hjælp mig!

Dette blogindlæg er nomineret til en SEMAward – og du har mulighed for at stemme! Vil du gøre mig glad, og motivere mig til at udgive godt (og gratis) indhold fremover, er det derfor nu du skal gribe fat i din mus! Jeg ville blive så hjertens glad!


SEMAward nomineret 2012 <- Klik her for at gå til SEMaward.dk hvor du kan stemme!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (24 votes cast)
Vil du med i superligaen? Så kridt skoene!, 4.4 out of 5 based on 24 ratings

45 thoughts on “Vil du med i superligaen? Så kridt skoene!

  1. Kasper Kammersgaard

    God, brugbar artikel Emil!
    Der er helt sikkert en masse punkter, som jeg kommer til at anvende over den næste stykke tid. Det bliver første gang jeg dog også skal tænke på SEO af en video, så det kan være jeg vender tilbage hvis der skulle være tvivlsspørgsmål – eller bare for at få det hele læst igennem igen.

    Jeg står nemlig selv i den situation, at jeg skal til at optage en række videoer for en virksomhed. Der er tale om små klip, som blandt andet skal vise deres firma “i aktion ude på landet”, og samtidig et par videoer som skal være med til at guide kunderne på alle mulige punkter – det kan være guides til valg af vare, hvordan man vedligeholder ens købte vare, osv.

    Det er et led i en større make-over af en hjemmeside, som skal opdateres og moderniseres sådan at folk rent faktisk vil foretrække at handle med dem, fremfor andre – og for at skabe godt indhold, med masser af videoer, infografikker – og almindelige grafikker, samt hele frontend.

    Men da dette kun er en enkelt opgave hvor jeg skal kunne optage, skal jeg ud og investere i et godt kamera til formålet. Jeg har besluttet mig for at købe et Nikon D3200 spejlreflekskamera, som jeg mener passer perfekt til både virksomhedsbrug men så sandelig også efterfølgende personlig brug.
    Det er et efterhånden billigt, godt og solidt kamera som kan optage i FullHD 1080P, og som på kameradelen har hele 24,2 MP, som blev introduceret her i 2012.

    Jeg regner så med at købe en ME-1 Stereo mikrofon, sådan at lyden ikke kommer til at skratte for meget – og så det hele kommer til at spille 100 %. Det har jeg dog ikke helt besluttet mig for endnu, da jeg gerne lige vil afprøve kvaliteten uden i første omgang.

    Svar
  2. Jonathan Lindahl

    God artikel, Emil.

    Jeg vil blot nævne, at er man ikke så glad for at blive filmet eller bruge mange penge på videoudstyr, kan man prøve http://www.powtoon.com/. Der kan man lave nogen rigtige fede animerede videoer. Jeg har bl.a. brugt det til at lave videoer til min hjemmeside http://www.billigste-internet.dk/ (se Vimeo kanal her: http://vimeo.com/billigsteinternet).

    Derudover har jeg et spørgsmål. Som jeg forstår det, siger du lidt at den er video sitemap’en som gør at Youtube videoerne bliver vist på Google. Hvordan er det så at Yoast’s plugin differentiere sig fra fx et gratis Video Sitemap plugin, som http://wordpress.org/extend/plugins/xml-sitemaps-for-videos/?

    Svar
    1. blucher Forfatter

      Yoast’s plugin understøtter schema.org videoObject markup, et hav af andre platforme end blot YouTubes standardplayer, manuel upload af egne thumnails (for bedre CTR) og en helt masse andet. Alt i alt en rigtig god investering når det kommer til Video SEO på en WordPress side!

      Svar
  3. Halfdan Timm

    Det eneste, der mangler her i indlægget, er et par videoer – men det har du sikkert allerede fået at vide. Du skal have et stort cadeau for at have skrevet den bedste guide til video og SEO i Danmark – en sikker førsteplads, når der først begynder at tikke mange søgninger ind på søgeordet om et år eller to! 🙂

    Og når du med det kommende projekt især får “noget at have det i” begynder det først at blive RIGTIGT spændende!

    Svar
    1. blucher Forfatter

      Du fik ret 🙂 Indlægget her trækker allerede en god del trafik – også på andet end “Video SEO” (en god del long tail). SEMAwarden har nok også gjort sit 🙂

      Svar
        1. blucher Forfatter

          Der er brugt en stor hi-lite baggrund på 1,5×2 meter, som bliver lyst op indefra med 8 pærer. Videoen som du omtaler er skudt med et gammelt kamera – så med det nye setup ser det faktisk endnu bedre ud 😉

          Svar
  4. Kasper Toxvig

    Super godt indlæg! Der er ingen tvivl om at video, bliver vigtigere og vigtigere:P
    Jeg har eksperimenteret en smule med affiliate på YouTube videoer, og det kræver nærmest intet at få videoen frem på Google:)

    Svar
  5. Emil Blücher Forfatter

    Kasper: Spejlreflekskameraer laver bestemt nogle flotte billeder. På nogle punkter kan man dog godt mærke, at de er designet til at tage billeder og ikke video (særligt ift. lyd). Men når du også vil bruge det privat, lyder det som et meget fornuftigt valg. Husk at det ofte er en god idé at smide nogle penge efter nogle gode objektiver, og ikke kun fokusere på selve kamerahuset.

    Jesper: Tak!

    Jonathan: Ja, powtoon er værd at skrive i baghovedet, når det kommer til brug til simple animerede videoer. Hvis videoerne skal have et mere personligt touch skal der dog ofte lidt mere til.

    Halfan: Tak for de pæne ord. Som du kan se, er det efterfølgende blevet til en enkelt video. Og ja, det bliver fedt når projektet bliver realiseret 🙂

    Kasper Toxvig: Ja, som det er nu, er der rigtig gode muligheder for at få sine videoer frem 🙂

    Svar
  6. Ken Schultz

    Super indlæg Emil!

    Er selv ved at kigge på hvilke videoer jeg godt kunne tænke mig at lave. Både med mig selv men også optagelser af skærmen. Vil helt klart gemme dette indlæg og bruge det 🙂

    Svar
  7. Kenneth Boysen

    Hej og tak for en super artikel

    Hvis man ikke er selv til at stå foran kameraet, vil du så stadig mene det er værd at kaste sig ud i videoér? Altså fx. speake…

    Har du evt. nogle eksempler, hvor det er gjort på en rigtig god måde?

    Svar
  8. Emil Blücher Forfatter

    Kenneth: I den grad. Men i så fald stiller det endnu højere grad af krav til dit indhold.
    Selvom at det kan virke ubehageligt, ville jeg derfor genoverveje at medvirke selv, jo mindre at man er en type som generelt har svært ved tale til andre, eksempelvis ved større forsamlinger. Du kan (heldigvis) skyde en video igen nogle gange, indtil at du synes at resultatet ikke kan blive bedre. Når du så langt, ville jeg prøve at vise videoen til nogle fra din målgruppe. Mener de, at der er værdi at hente i videoen, ville jeg publicere den uden tøven, velvidende at resultatet med tiden kan blive meget bedre. Overvej i den forbindelse muligheden for at tage et kursus, hvor du kan blive tryg ved at stå frem på skærmen. Tit kan det hjælpe at få lidt coaching fra en professional, som kan lede en på rette spor.

    Husker jeg ikke meget forkert, er du alene i din virksomhed (ret mig hvis jeg husker forkert). I så fald, har du io kke muligheden for at få en ansat til at lave videoerne for dig, som så mange andre har. Overvej derfor, om eventuelt kan lokke dine samarbejdspartnere til at indgå i enkelte videoer. Kan du eksempelvis lokke din producent til at stå frem og vise selve produktionen, forklare forskellen på de forskellige skilte osv. ville det i den grad være brugbart.

    – Emil

    Svar
  9. Emil Blücher Forfatter

    Thor: Skal jeg være helt ærlig, er det et stykke tid siden at jeg har haft nye mindre camcorders i hænderne, da jeg det sidste stykke tid mest har arbejdet med de mere professional af slagens. Sony og Canon plejer dog at lave nogle ganske udmærkede kameraer, hvis man undgår de billigste af deres modeller. HUSK dog at vælge et kamera med mikrofonindgang! Et godt værktøj til at finde den rette model, er at søge efter anmeldelser / reviews på nettet. Jeg har ikke brugt meget mere end 5-minutter på at søge, og har fundet frem til Sonys HDR-CX260V/T som måske kan være en mulig kandidat, nu hvor du spørger efter et billigt kamera. Er budgettet noget større, og ambitionerne lidt højere, kan du kigge på de mere pro. kameraer. såsom Canon’s XA10, (som blandt andet giver mulighed for at bruge mikrofoner med XLR-stik), eller Sony’s ret nye HXR-NX30 og Panasonic AG-AC90 som begge er geniale til erhvervsbrug. Er du ude efter de lidt større kameraer, kan man tit få kameraerne hos http://www.davt.dk/ til en rigtig god pris.

    Svar
  10. Aris Kuckovic

    Hej Emil!

    Hold da op et indlæg!!
    Super informativt, og jeg vil da helt klart begynde at “lege” lidt med videoer på mine hjemmesider!

    Håber dit indlæg vinder SEMaward’12 !!

    Mange hilsner
    Aris Kuckovic

    Svar
  11. Allan Kieler Kofod

    Hej Emil,

    Fin artikel som kan give hjælp og inspiration til mange.

    Bliv endelig ved med dit gode arbejde.

    Good luck :O)

    AKK

    Svar
  12. Kasper Toxvig

    Super indlæg! Ingen tvivl om at video bliver vigtig, og det er da også forståeligt.
    Personligt synes jeg det er perfekt til præsentation af et website eller koncept!:-)

    Hvor mange timer har du brugt på dette indlæg?:P

    Svar
  13. Knuth Becker

    Rigtig god gennemgang! Jeg har også overvejet at købe yoast video seo, men jeg synes at prisen er lidt pebret, i forhold til at det ordner video snippets. Er der ikke en manuel måde dette kan lade sig gøre?

    Svar
    1. blucher Forfatter

      Pu-ha, det har taget nogle timer at skrive blogindlægget her. Det har i hvert fald taget en flyvetur på 5 timer, hvortil at der er arbejdet på den en lille håndfuld gange efterfølgende. Til gengæld vil jeg også påstå at det er Danmarks mest dækkende artikel om Video SEO.

      Svar
  14. Tobias Ehlig

    Hej Emil,

    Her et halvt år efter offentliggørelsen er din artikel stadig yderst relevant, og jeg må tage hatten af for din meget grundige beskrivelse af diverse overvejelser og problemstillinger omkring udstyret til videoproduktion.

    Generelt er artiklen meget grundig, og dermed fortjent vinder af SEM-awarden.

    Jeg har skrevet denne artikel som er relevant for folk der er yderligere interesserede i det helt tekniske omkring decideret YouTube Video SEO. God læselyst!

    mvh
    Tobias Ehlig

    Svar
  15. Søren Skriver

    Hej Emil!

    Har desværre først set dette super gode indlæg nu!

    Virkelig velskrevet og informativt. Thumbs up!

    Du har inspireret mig til at lave videoer på mine sites.

    /Søren

    Svar
  16. Alexander

    Hej Emil

    Hold da op en fed artikel, du kommer jo sådan set ind på alt.

    Jeg har prøvet at lave videoer og uploade dem, desværre må jeg indrømme at jeg bare ikke fungere foran et kamera, jeg føler mig fjollet og det hele virker meget opsat. Feedback på videoerne var at jeg var alt for stiv og det hele var for indøvet. Hvad i alverden gør man ved det? Det er jo ikke alle som har en udstråling og den rolige sider der skal til for være god på skærmen.

    Svar
    1. blucher Forfatter

      Hej Alexander. Det er jeg glad for! Var jeg dig, ville jeg starte ud med at lave nogle relativt korte videoer, og så tage mig god tid til at kunne skyde dem et masse gange. Øvelse gør mester, og har da også selv kunne se en stor udvikling siden at jeg skød de første videoer om SEO tilbage i 2010. Mit råd er derfor ikke at give så let op, men at bide i det sure æble og udgive videoerne selvom at du ikke selv synes at de er så gode – ingen siger at de skal promoveres så meget til en start. Personligt har draget stor gavn af at benytte en teleprompter. Så kan jeg nemlig skrive mit manus i ro og mag, hvorefter jeg stille og roligt kan læse teksten op, og så klippe de stykker ud hvor jeg lyder dum. Tag evt. et kig på min YouTube kanal og se de første videoer som der er lagt op, og sammenlign dem så med nogle af de seneste videoer på http://marketing.dk (samt videoen ovenfor der dog er skudt uden teleprompter). Nu kender jeg heller ikke dit setup, men gernerelt er det godt at have en videomand med, som har styr på sagerne. Har du ikke haft det ved sidste optagelse, kan det på det kraftigste anbefales – det kan tage det værste af presset for mange…

      Svar
    2. Tobias Ehlig

      Hej Alexander,rn rnDine erfaringer og efterfølgende overvejelser er nogle som relativt mange mennesker gør sig i forbindelse med at de tager video-mediet i brug på egen krop. Det er grænseoverskridende og måske også ligefrem ubehageligt at stå foran et kamera, og det afhænger meget af personen. Så hvis du er en af dem der ikke er så vild med at optræde på kamera, så kan du måske prøve kun at stå for lyden i videoen, og så lade din skærm stå for billedet. Dvs. du optager din skærm som så underbygger de pointer du kommer med. Det er en anden måde at bruge video-mediet på, hvor man ikke død og pine skal stå og svede ind i linsen. :-)rn rnmvhrnTobias Ehlig

      Svar
    1. blucher Forfatter

      Hej Alexander. Det kommer meget an på formålet. Er indholdet utrolig godt således at andre vil stå i kø til at linke til det, ville jeg personligt altid ligge det på Vimeo Pro, hvorefter jeg ville skjule videoen, således at den kun var tilgængelig på dit eget site. Alle omtaler af videoen vil dermed resultere i et link.rnNår det er sagt, så er svaret ja – Google kan rigtig godt lide YouTube videoer, hvilket betyder at de er meget tilbøjelige til at hive videoerne med i Universal Search. Derudover er YouTube jo Danmarks 2. største søgemaskine, hvorfor at du også vil kunne hente trafik af denne vej.

      Svar
    2. Tobias Ehlig

      Hej Alexander,rnrnJa, Google ranker naturligt YouTube-videoer højere. Dermed ikke sagt at du ikke finder Vimeo-videoer i Googles søgeresultater, men ud fra et SEO-synspunkt bør du helt klart benytte YouTube. Og fra et markedsføringsperspektiv er YouTube også dominerende qua sitets enorme mængde daglige brugere.rnrnmvhrnTobias Ehlig

      Svar
  17. Nina Henriksen

    Tusind tak for en grundig og yderst gennemarbejdet artikel, som vel nok er den mest informative, jeg til dato har læst / set om emnet 🙂

    Så mangler jeg bare lige at tage den dybe indånding og stille mig ind foran kameraet; der er lige en lille klump i maven, der lige skal overvindes, synes jeg. Men min hjemmesides emne egner sig bestemt til videoer, ingen tvivl om det 🙂

    Tusind tak!

    Nina

    Svar
  18. Mette M

    Tak for en super anvendelig guide. Har du et alternativ til WordPress pluginet XML Video Sitemap plugin • Yoast? Jeg har startet vores side op med SEO i det indbyggede SEO-modul i Genisis by Studiopress, og jeg er bange for, at jeg laver ged i det, hvis jeg også installerer SEO by Yoast.

    På forhånd mange tak for hjælpen

    Svar
  19. Mette M

    Og lige et spørgsmål mere 🙂 Når jeg nu allerede har rel=author på mine indlæg, hvad betyder det så for min mulighed for at vise video i Googlesøgningerne?

    Svar
    1. blucher Forfatter

      Hej Mette

      Tak for dine kommentarer! Der er alternativer til Yoasts Video SEO plugin, men om de kan bruges i dit tilfælde skal jeg ikke kunne sige. De plugins som eksisterer kan nemlig primært bruges til YouTube videoer, og ikke til et bredt udtræk af videotjenester som det er tilfældet for Yoast’s plugin. Det er dog et stykke tid siden, at jeg gik samtlige Video SEO plugins igennem, og kunne konstatere at såvel brugervenlighed som funktionalitet var overlegen hos Yoast’s plugin. Anyways, jeg har hørt flere snakke godt om http://wpsocial.com/product/wp-social-seo-booster-pro som et OK alternativ til Yoasts SEO – men det er jo et helt SEO plugin som vel stiller dig over for samme problem, som du har nu med brugen af Genisis eget SEO-del.

      Skal jeg lige runde Genisis’ SEO del kort, så er den rigtig fin ift. SEO-delen i andre WordPress themes. Personligt ville jeg dog have startet ud med Yoast, da jeg ved at pluginnet opdateres lynhurtigt når nye standarder implementeres fra søgemaskinernes side, samtidig med at det spiller sammen med Yoast’s Video SEO plugin.

      Ift. rel=author kan du godt lave en både og ift. video. Se eksempelvis https://www.google.dk/search?q=referencer+p%C3%A5+seo&oq=referencer+p%C3%A5+seo

      Håber at det var svar på dine spørgsmål!

      – Emil

      Svar
      1. Mette M

        Mange tak for dit svar. Jeg har flere gange overvejet, om det var dumt ikke at starte ud med Yoast. Grunden til at jeg ikke er skiftet er primært dårlige erfaringer med dette plugin: https://yoast.com/wordpress/plugins/google-analytics/
        Jeg oplevede simpelthen at mine sider blev indexeret dobbelt. Pluginnet lavede om på mine urls i RSSfeeds, så RSS kliks kunne trackes i analytics. Det bevirkede desværre bare, at mine sider blev fundet af google to gange. Derfor slettede jeg det igen.

        Ved du, om det er muligt at skifte fra Genisis til Yoast uden at skulle taste alle SEO sidetitler osv. igen?

        På forhånd tak

        Svar
  20. Cher

    Tak for et rigtigt godt indlæg – dette skal klart læses igennem (alle detaljerne) ved lejlighed. Jeg faldt over en lille ting da jeg klikkede på dine forskellige overskrifter/ links til afsnit, jeg savnede en op til toppen knap, hvor jeg så kan vælge endnu et godt afsnit at læse, det kan sagtens være der er en årsag til dette hvilken jeg ikke er bekendt med endnu.

    Svar
  21. Søren

    Hej Emil!
    Super fed artikel! Hvis vi ser bort fra, hvordan selve videoen er, hvad er dine erfaringer så med annoteringer. Får du nemmere seerne ind på din side ved henvisninger i beskrivelsen eller ved hjælp af annoteringer på videoen?

    For mig virker det ofte som om, at folk slår annoteringerne fra, og man derved ikke rigtigt får noget ud af det, men til gengæld har det også en super fed effekt, når det spiller godt sammen med selve videoen, og der er lavet nogle grafiske knapper i videoen.

    Jeg glæder mig til at høre fra dig!

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *