Vær ikke bange for dofollow

Rigtig mange er blevet bange for at oprette dofollow links – både interne og eksterne. Er der grund til denne bekymring, og hvordan fordeler du din linkjuice bedst?

Efter at Google begyndte at benytte nofollow, er mange webmastere blevet bange for at oprette dofollowlinks. Der er eksempler på, at gæstebloggere ikke engang kan få et link til deres blog, som tak for at skrive en god artikel. Hvis tekstindholdet der leveres af forfatteren af så god kvalitet, at man ønsker at vise det på sin blog, er forfatterens hjemmeside sikkert også værd at linke til.

Flere har fået den opfattelse, at hver hjemmeside får tildelt en hvis mængde linkjuice, som så efterfølgende bliver delt ud på antallet af dofollowlinks – interne såsom eksterne. Ved at holde igen og ikke linke alt for meget, skulle man derfor kunne få de sider som man vælger at linke til, godt placeret i søgemaskinerne. Det er dog ikke tilfældet, og i stedet for at “booste” de få sider man vælger at linke til, vil mængden af linkjuice til de få sider være den samme, som hvis man ikke havde holdt igen med at linke. Dermed “spilder” du bare en masse linkjuice ved at holde igen med at linke.

Ikke nok med at mange som omtalt, har benyttet nofollow på “kontakt os” “om os” og andre ligegyldige sider, så har de som jeg også kom ind på først i dette indlæg, benyttet nofollow på udgående links. Jo mindre du linker til “bad neighborhoods” (spamsider som prøver at sælge potenspiller, cloakingsider, eller sider der installere virus eller mailware) skal du ikke tænke så meget over at proppe nofollow på dine links. At anbefale andre hjemmesider, har siden starten af Google, været en hel central del af algotimen. Hvor godt tror du måske du ville ranke, hvis ingen gad at linke med dofollow til dig?

Min anbefaling er derfor at du ikke skal tænke over at nofollowe links, hvis siden der linkes til er relevant og af en god kvalitet. Dermed ikke sagt, at du skal linke til alle og enhver. Har du f.eks. en blog, er det en rigtig god idé at holde styr på hvem der kommentere – og om kommentaren kun kommer for at skaffe linkjuice.

/ Emil

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

10 thoughts on “Vær ikke bange for dofollow

 1. Frederik S

  Meget sjovt, at du konsekvent beder om mig RIGTIGE navn:). Er enig med din holdning til dofollow-links. Synes ikke, at man skal være nærrig med sine udgående links. Hvor har du hørt, at det ikke giver mindre linkjuice til hvert enkelt link på en side, hvis man laver flere?

  Svar
 2. Emil Blücher Forfatter

  @Frederik: Flere benytter navne som “billigt transportfirma” som navn, for at få en god ankertekst – og det vil jeg ikke have. Vil man komme med en brugbar kommentar, og score en lille smule linkjuice, er det mindste man kan at stå ved sin kommentar – kan man ikke det, er den ikke værd at vise. Vil man af en eller anden grund fremstå anonym, kan man sende mig en mail med sit RIGTIGE navn, kommentar samt email-adresse og linket til indlæget hvor jeg skal indsætte den, så kan jeg erstatte navnen med et synonym.

  @Klaus: Jep – nogle gange er det bedste faktisk ikke at tænke så meget over tingene!

  Svar
 3. Nikolaj Bomann

  Jeg er meget enig i din egen kommentar, Emil. Jeg accepterer heller ikke nogle kommentare på min blog hvis at overskriften fx er billigt transportfirma. Det fjerner al oprigtighed fra kommentaren da det virker som om at formålet ene og alene er SEO.

  Svar
 4. Jesper Jørgensen

  Hej Emil

  Jeg kan se at der er er en herover der har fået sit link nofollowed. Når nu linkjuicen går tabt ved nofollow, var det så ikke en ide med et blog-plugin, hvor man enten gav et dofollow-link, eller slet intet link? Så kan man jo bruge linkjuicen til noget bedre på sit eget site, fremfor at smide det i skraldespanden.

  Svar
 5. Emil Blücher Forfatter

  Tjo, Jesper. For mit vedkommende er det sjældent, at jeg vælger at sætte nofollow på et link. Ville jeg kunne jeg jo slette kommentaren, i de få tilfælde det galt.

  Svar
 6. Andreas Linde

  Jeg forstår heller ikke at man sætter nofollow på folk der sætter nofollow på deres link. Jeg føler lidt, at folk der skriver på en blog, tager sig tid til at læse indlægget, og skriver noget (rimeligt) relevant, så burde de belønnes med et link. De giver trods alt content til siden!

  Men det er samtidig også trist at folk som potter (fra pottercut) bliver nødt til at gøre alle links nofollow, fordi han oplever spam.

  Svar
 7. Stefan

  Hej Emil blücher 🙂
  Jeg har undret mig meget over nofollow og dofollow, og søgt rundt omkring på Google, for at blive klogere indenfor dette emne, men synes det er lidt svært, da nogen siger man ikke skal bruge nofollow links og andre mener at nofollow også kan være gode nok?

  Jeg er stadig lidt i tvivl. Hvad er bedst et dofollow link fra en anden niche, eller et nofollow link fra samme niche?
  Burde jeg bruge tid, på at kommentere nofollow blogs, inden for samme niche eller skal jeg finde dofollow?
  Håber du kan besvare ;-)!

  Mvh Stefan

  Svar
 8. Mette M

  Tak for endnu en god artikel.

  Vi har dofollow på alle links også kommentarer. Heldigvis har vi endnu ingen problemer med spam-kommentarer. Jeg synes det er fint at kunne give lidt igen til dem, der læser vores artikler og som gider bruge tid på at skrive kommentarer til os 🙂

  Det eneste sted, vi har nofollow, det er på adlinks.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *