Linkstrategi – Det er bedre at forebygge

Prøv at tænk et par år tilbage. Massevis af Roskilde Bank aktionærer der mister næsten alt hvad de ejer. Hvad havde hovedparten tilfælles? At de ikke havde spredt deres investering.

Nogle vil sikkert tænke: Hvad har Roskilde Bank med SEO at gøre? Jo nu skal du høre… Det sidste stykke tid er der dukket en helt masse linkkataloger op. Fælles for hovedparten af dem er at der næsten ikke er gjort noget ud af optimeringen af dem, der eksistere ikke nogle rigtig gode kvalitetslink til selve kataloget, og sidst men ikke mindst godkendes næsten alle sider, på trods af at der beskrivelserne er de samme som andre linkkataloger, og indholdet på den sides der søges optaget er dårligt.

I udlandet er Google allerede begyndt at fjerne næsten al værdi fra de dårlige linkkataloger, og inden længe bliver værdien også fjernet af de danske linkkataloger.

Hvis de fleste af dine inlinks kun kommer fra linkkataloger kan du dermed opdage at du mister dine gode placeringer i Google. Et gammelt ordsprog siger: ”det er bedre at forebygge end at helbrede” hvilket også gælder i dette tilfælde. Selvom at det måske først for alvor bryder igennem om et halvt år, så er det nu du skal i gang med at revurdere din linkstrategi. Alternativt kan du lige pludselig stå med tårer ned af kinderne, og så kan du være sikker på at en af de webshops der sælger tudekiks som ligger godt placeret i google tjener kassen – fordi at de har ”satset på flere heste” og ikke overvurderet værdien af linkkataloger.

Så op på hesten, og kom i gang hvis du har hovedparten af dine inlinks fra linkkataloger. Jo før at du (eller din seo pusher) går i gang, jo før vil i kunne se resultatet.

Det var ordene i dette første ”rigtige” blogindlæg, vi ses om 12 timer hvor jeg giver 25 idéer til at skaffe links til dit website

/ Emil Blücher

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

8 thoughts on “Linkstrategi – Det er bedre at forebygge

 1. Kevin Simper

  Ja, det er rigtigt. På et tidspunkt var det eneste folk vidste var link kataloger.

  Jeg synes at teksten er lidt svær at læse med dette theme. Det er lidt udtværet.

  Svar
 2. Emil Blücher

  @Kevin: Lige netop – og det er det som Google snart vil straffe. Havde linkkataloger ikke været benyttet så meget, tror jeg stadig at google ville have bibeholdt effekten af dem.

  Tak for info om mit theme – det ryger med i mine overvejelser næste gang at jeg skal rette det til. Jeg syntes ellers at det har set fint ud, på de skærme som jeg har testet bloggen på (måske har det noget med dine skærminstillinger at gøre – lysstyrke måske?)

  Svar
 3. Morten Kaltoft

  Hej Emil.

  Interessant indlæg. Ikke fordi der er så meget nyt i selve indholdet, men jeg synes godt om dit sprogbrug, hvilket gør det meget afslappende at læse.

  Held og lykke med bloggen. Jeg har intentioner om at læse med, men nu må vi se. Snupper vel et feed eller to med på vejen 😉

  / Morten

  Svar
 4. Emil Blücher

  @Morten: Tak for rosen af mit sprogbrug. Selve indholdet vil både omfatte nye seo-tendenser, samt disse begynderguides som jeg vil poste under “SEO for dummies”
  jeg kigger lige om jeg kan finde en løsning i Opera – tak for tippet!

  @Kasper: Målet er selvfølgelig også at få en masse læsere. Jeg vil prøve at gå lidt mere i dybden i nogle af mine blogposts fremover. Tak for tippet!

  Svar
 5. Pingback: 25 måder at skaffe backlinks | Emil Blücher

 6. Kasper Bergholt

  Teksten læser fint hér. Jeg ved ikke, hvem din målgruppe er, men ovenstående er old news (for dem, der fx følger demib); selvom din analogi til RB er ny og go’!

  Hvis dit mål ikke kun er at få indekseret en masser sider på ingen tid, men også kapre interesserede læsere, skal du måske lidt mere i dybden…

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *