Linkbytte og SEO

Som jeg også skrev i mit indlæg om linkkataloger, er der sket en del siden de første år med Google. Men hvordan forholder det sig med linkbytte?

Google er hele tiden på jagt efter de bedste resultater til deres brugere, og det får de ved at nedsætte værdien af optimering som ikke gavner brugerne, men derimod kun sidens placeringer på søgemaskinerne.

Google er ikke dummere, end at den kan gennemskue hvis et site linker til et andet, som så linker tilbage igen. (A > B / B > A = A linker til B og B linker tilbage til A). Derfor er det også naturligt, at Google har valgt ikke at tillægge denne form for linkbuilding særligt meget værdi.

Mit råd er derfor, at du ikke benytter denne metode alt for meget – du kan nemlig spilde din tid, hvis det er bedre placeringer du ønsker at opnå (og det regner jeg med, når du læser med her på min blog)

Jeg mener at Demib på et forum sagde noget hen af ”det er lidt som at bytte øl – det er der ingen der bliver mere fulde af, jo mindre den ene snyder den anden” og det har han ganske ret i” Du skal dog huske på at A > B / B > A linkbuilding ikke er skadeligt, så hvis det vil gavne dine brugere at linke til et site, der allerede linker til dig, skal du gøre det. Regn bare ikke med at få en masse dejlig linkjuice ud af det!

/ Emil Blücher

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

2 thoughts on “Linkbytte og SEO

  1. Marcus

    Jeg bliver ofte spurgte, om jeg vil linke til folk fra et site, og jeg siger ja, hvis de til gengæld vil linke til et af de andre sites, jeg har. På denne måde undgår jeg, at A og B linker til hinanden.

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *