Anbefalingerne går i hver sin retning når der snakkes om betalte links. Hvem skal du tro på?
Betalte links / købte links blev for en del år siden “fy-fy” på Google. Betalte links skulle fremover være angivet med nofollow eller anden teknik, der gjorde at der ikke blev overført linkjuice til annoncørens website. Med andre ord, måtte man ikke betale for links når man arbejdede med SEO.
Når der tales om betalte links i dag, er folk delt op i to grupper: På den ene side dem der mener at betalte links er noget farligt noget, og aldrig ville benytte det da det er black hat. Og på den anden side dem der mener at købte links er noget af det mest ufarlige, som man sagtens kan benytte.
Når ja… Så er der faktisk en gruppe mere: Os der mener at man på nuværende tidspunkt godt kan købes links, men at man skal tænke sig godt om inden – med andre ord ikke noget man skal begynde på hvis man ikke ved hvad man laver!
Spørger du mig, så er den rigtige løsning at undlade at rode med betalte links hvis du ikke er sikker på hvad du laver – jo mindre at du har råd til at løbe en risiko. Bliver forsøget opdaget, kan det nemlig betyde onlinedøden for dit website, hvis du er meget uheldig.
Omvendt ville jeg ikke holde mig tilbage hvis jeg var dig, hvis du enten selv ved hvad du laver, eller benytter et SEO-firma som gør det (og nej, det er der en del SEO-firmaer der ikke gør!). Benytter konkurrenterne betalte links, og er du selv tilbageholdende, kan du nemlig hurtigt komme bagud.
Det er umuligt at give en præcis guide til at købe links, men nøgleordet må være synlighed. Overvej nøje, om du skal være med i et netværk med betalte links – det er sjældent at det er en god løsning. Steder hvor dit købte link også fremstår med en tekst om, at det en annonce er heller ikke smart.
/ Emil Blücher