Hvad er en SEO-ekspert?

Er du aktiv på Amino eller andre internetfora, er du sikkert stødt på titlen “SEO Ekspert”. Alle kan i princippet kalde sig for SEO-ekspert, da er nogen uddannelse der kan kvalificerer folk til den titel. Jeg opfatter mig ikke selv som SEO-ekspert, hvilket der er flere grunde til.  Jeg vil i dette indlæg prøve at komme ind på nogle af de kriterier, som jeg personligt mener at der skal være opfyldt, før at man kan kalde sig selv for SEO-Ekspert.

Du skal have arbejdet seriøst med SEO igennem flere år på professionelt plan. At følge med fra sidelinjen, og kalde sig selv for SEO-ekspert når du kun har arbejdet med din egen hjemmeside i et halvt år er ikke nok.

Du skal have erfaring med søgmaskineoptimering for større danske og udenlandske websites, med adskillige hundrede besøgende om dagen.

Du skal hele tiden holde dig opdateret, og følge med i de seneste trends og ændringer i søgemaskinernes algoritmer. Desuden skal du selv oprette tests, så du med egne øjne kan finde og opdage de nye tendenser.

Du har evnen til videreformidle din viden på en nem og overskuelig måde, uden brug af underlige fagord som ikke engang en brøkdel af den danske befolkningen forstår. Desuden deler du en del af din viden, så dine kunder med egne øjne kan se at du er faktisk kender dit fagområde.

Og sidst men ikke mindst: Ikke nok med at du kan få dine kunders hjemmesider til at ranke super godt, så kan du også skrive tekster der konverterer.

Jeg vil mene, at der ikke er flere danske SEO-eksperter, end man kan tælle på en hånd. Der er to personer som stensikkert fortjener en plads i top 5. Du kender dem sikkert allerede, men uanset hvad så kommer deres navne her:

Mikkel Demib Svendsen – Ekspert der har været med lige fra starten, samt forfatter til e-bogen SEO 2.0

Thomas Rosenstand – Jysk SEO Ekspert der i øjeblikket bor i USA. Forfatter til e-bogen SEO LEX

Desuden er der en række mennesker, som ved en helt masse om SEO. Personligt mener jeg dog, at der mangler en lille smule før de alle er SEO-eksperter. De er dog alle rigtig godt på vej, og en enkelt eller to af dem ligger også lige på vippen til at optage de sidste 3 pladser som førende danske SEO-eksperter. Der findes helt sikkert flere derude, som også er rigtig dygtige til SEO. Her er dog dem som jeg selv kender mest til, som jeg ved har fået rigtig mange anbefalinger.

Lars Bachmann fra Conseo

Frank H Madsen aka. “Den synlige mand” fra Synligesider.dk

Karsten Nygaard fra Strategen.dk

Anders Saugstrup fra Saugstrup.org – WordPressgeek arbejdende fra Grækenland

Grosen Friis – Tidligere ansat på op.dk – Arbejder til dagligt med SEO hos SPAMfighter

Husk på at langt de fleste ikke har behov for en SEO ekspert. Selvom at det er rart at have den bedste af den bedste, er det ikke sikkert at eksperterne har tid i øjeblikket til at hjælpe dig. Derudover kan deres timepriser sikkert også skræmme et par stykker væk.

Overvej hvor tit du benytter en ekspert til dagligt. Hvis du skal have malet en væg, ringer de fleste heller ikke til et malerfirma, for at spørge efter deres bedste ekspert-maler. Nogle har helt sikkert et behov for eksperter – men mange søger også en ekspert, selvom at de faktisk ikke har behov for det.

Det var alt for denne gang!

/ Emil Blücher

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

4 thoughts on “Hvad er en SEO-ekspert?

  1. Pingback: Detaljerne tæller ved SEO

  2. Pingback: Nej , SEO og Adwords er ikke det samme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *