Er meta descriptions stadig brugbart?

Før i tiden blev meta description brugt som et rankingparameter. Det gør Google dog ikke mere, men der er stadig en masse gode grunde til at skrive en god beskrivelse alligevel.

Det er ikke altid det er nemt at få 1. pladsen på Google. Men har du overvejet at du at du med en 2. plads med en god meta description, kan tiltrække meget mere trafik end en 1. plads, med en dårlig autogenereret beskrivelse, da en hjemmeside med en god beskrivelse, automatisk vil tiltrække flere kliks, og dermed konvertere bedre end 1. pladsen.

Husk at du kan få fremhævet søgeordet der søges efter med fed, hvis det fremgår af din meta description. Overvej derfor nøje at inkludere søgeordet i din meta description.

Før i tiden, blev der også sagt at du skulle skrive maksimalt 160 tegn – hellere for lidt end for meget. Det var nemlig det antal tegn, som Google medtog i sit index når den skulle vise din hjemmeside frem. Det sidste stykke tid, er Google blandt andet begyndt at sætte tidsstempler ind i starten på nye blogindlæg, så der lige pludselig ikke er 160 tegn til rådighed mere. Det betyder, at du gør klogt i at skrive lidt færre tegn, så du har en lidt større chance for at få hele din beskrivelse vist. Omkring 150 tegn har jeg haft succes med – jo færre jo bedre.

Flere benytter sig af to typer meta descriptions: de normale, samt dublin core meta description. Den sidstnævnte er dog ligegyldig, så du kan sagtens fjerne dublin core koden, så dit dokument i stedet fremstår hurtigere.

Med andre ord kan:

<META CONTENT="DIN BESKRIVELSE HER">
<LINK REL="schema.dc" HREF="http://purl.org/metadata/dublin_core_elements">

Sagtens kortes ned til:

<META CONTENT="DIN BESKRIVELSE HER">

/ Emil Blücher

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

1 thought on “Er meta descriptions stadig brugbart?

  1. Jan K.

    Hej Emil

    Google viser maks. 156 tegn; eller med andre ord: jeg har ikke set et eneste tilfælde med over 156 tegn de seneste mange måneder. Og hvis du er blogger samt har “problemer” med tidsstempel i descriptions, skal du holde dig til 139, da tidsstemplet fylder 17 tegn (139+17=156).

    Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *