Dør artikeldatabaserne snart?

Som du nok har set, er der den seneste tid næsten oprettet en ny artikeldatabase dagligt. Planen var at de skulle erstatte de mange dårlige linkkataloger, men ender det faktisk med at artikeldatabaserne selv får samme skæbne som linkkatalogerne?

Som du nok har set, startede jeg for lidt over en uges tid siden en artikeldatabase, hvor min plan var at kvaliteten af artikeldatabasen skulle forblive høj. Det har allerede været meget lærerigt, da jeg har fået en rigtig god fornemmelse af mine artikeldatabasekonkurrenter. En artikeldatabase kan være et fantastisk redskab til linkbuilding, men vidste du at hovedparten af de danske artikeldatabaser er faktisk en tikkende bombe?

Dovenskab koster dyrt

Alt for mange ejere af artikeldatabaser er desværre dovne, hvilket kan gøre livet surt for dig som forfatter på en artikeldatabase. Selvom at retningslinjerne for brugen af artikeldatabasen er strenge, er det ikke sikkert at dine medforfattere overholder retningslinjerne – hvilket i værste fald kan trække hele artikeldatabasen ned. Hvis ejeren oven i købet ikke kontrollerer at retningslinjerne overholdes, kan der opstå dublicate content, samt andre problemer hvilket hverken ejeren, eller dig som forfatter har interesse i.

”Jeg opretter bare en artikeldatabase!”

Rigtig har spurgt mig og mange andre, om hvordan man opretter en artikeldatabase, og i særdeleshed hvordan man kan automatiske vigtige dele af de opgaver, som databaseejerne skal tage sig af. Blandt flere eksisterer der faktisk en tro på, at man bare kan bruge nogle få timer på at oprette en artikeldatabase, hvorefter man kan undlade at arbejde mere på den – forfatterne og artiklerne kommer af sig selv, uden at man behøver at løfte en finger.

Intet kunne være mere forkert. Det kræver nemlig langt mere for at få en succesfuld artikeldatabase, end at aflure et regelsæt fra en anden artikeldatabase, uden at tænke over de enkelte regler, samt hvorfor de overhovedet eksisterer. Forfatterne skal holdes i kort snor, der skal tjekkes for dublicate content både ved artiklens offentliggørelse samt efterfølgende, linkbuildes – både eksternt og internt, samt tusinde andre ting.

Hvad finder jeg en god artikeldatabase?

Som forfatter vil det være en fordel for dig at sprede dine artikler, så du benytter flere forskellige artikeldatabaser. Der findes rigtig mange gode artikeldatabaser, men det bedste er selvfølgelig at spotte de gode artikeldatabaser fra start, så du får det maksimale ud af din tid, som du bruger på at skrive artikler.

Nedenfor her er et par ting som du kan kigge efter, når du er på jagt efter artikeldatabaser. Jeg siger ikke at artikeldatabasen som du kigger på er helt fantastisk, bare fordi den lever op til nedenstående krav – se mere listen som ting som der skal være opfyldt, for at der er en chance for at ejeren bag artikeldatabasen faktisk tager tingene seriøst.

 • Vises hele artiklens indhold på forsiden, eller kun en del af den?. Flere nye artikeldatabaser viser desværre hele artiklen på forsiden, hvilket skaber dublicate content problemer. Gå derfor efter en artikeldatabase som kun viser et uddrag.
 • Er der artikler på artikeldatabasen, som også er at finde andre steder på nettet?. Benyt google.dk samt copyscape.com til at tjekke nogle artikler igennem for dublicate content. Findes artiklerne flere steder, har ejeren af artikelkataloget ikke nok kontrol over artiklerne.
 • Bliver nye artikler indexeret af sig selv inden for en rimelig periode? Dårlig intern linkbuilding kan medføre at en stor del af artiklerne på artikeldatabasen, har svært ved at blive indexeret. Er der nogle splinternye artikler, så tjek om de er indexeret, eller opret en artikel selv, så du kan følge indexeringen af den.

Tilbage til det oprindelige spørgsmål…

Dør artikeldatabaserne snart? Måske… Fortsætter stimen af dårlige artikelkataloger samtidig med at forfatterne benytter deres artikler flere steder, kan der ske det samme som der er sket for de danske linkkataloger. Nemlig at kvaliteten falder, grundet at alle artikler godkendes uden omtanke, hvilket vil resultere i massiv dublicate content. Hele idéen med artikelkataloger var ellers at de modsat linkkatalogerne skulle byde på meget mere tekst, samt beskrivelser der ikke gik igen.

Nu håber jeg ikke at jeg har skræmt dig så meget, at du ikke vil benytte artikeldatabaser mere. De er nemlig rigtig gode til linkbuilding, så længe at du benytter artikeldatabaserne i den bedre ende. Så for lige at samle op her til sidst: Krav er godt – husk på at de er til for DIN skyld. Skriv gerne så meget så muligt, også selvom at du kommer langt over minimumsantallet af ord i en artikel – søgemaskinerne elsker ord, jo flere jo bedre.

God fornøjelse – og giv den gas!

/ Emil Blücher

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (4 votes cast)
Dør artikeldatabaserne snart?, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

28 thoughts on “Dør artikeldatabaserne snart?

 1. Emil Blücher Forfatter

  Hej Mikael

  Tak for din kommentar. Før at jeg oprettede min artikeldatabase, troede jeg også at der var styr på katalogerne – men nu hvor jeg selv tjekker for dublicate content, må jeg selv slette artikler fordi de allerede er på 4 andre forskellige artikeldatabaser, samt et utal af blogs. Og ja – vi snakker faktisk om nogle af de større danske kataloger som der sjusker!

  / Emil

  Svar
 2. Mikael Hostrup

  Hej Emil
  Godt indlæg. Jeg synes måske det er en anelse hurtigt at komme med den kritik af artikeldatabaserne. Der er stadig et begrænset antal i Danmark og jeg synes at alle dem jeg har benyttet har ret høje standarder. Jeg laver jævnligt stikprøver på duplicate content som for mig at se er den eneste rigtigt store fare ved artikeldatabaserne. og det er ikke lykkedes mig at finde noget endnu, så jeg synes ikke der er grund til bekymring endnu.
  Det er klart at på længere sigt vil problemet man har set med linkkatalogerne kunne opstå, men jeg synes trods alt artikeldatabaserne har en mere troværdig platform. Folk skal arbejde lidt mere for deres links her. Men så snart man snakker linkbuilding vil der altid være risiko for spam, det kommer vi ikke udenom.

  Svar
 3. Klaus

  Hej Emil,

  Jeg synes måske du er lidt hurtigt til at spå død over artikeldatabaser faktisk inden de rigtig er kommet igang. Enig de folk der har startet en artikeldatabase de skal da også for deres egen skyld sikre sig at der ikke udgives artikler på deres side der allerede ligger andre steder, men det skal nok komme, og der går nok ikke lang tid inden du hurtig kan se hvilke artikeldatabaser der bliver gode og hvilke der dør igen.

  Kan det passe at din egen artikeldatabase ligger på en meget langsom server, eller er det kun hos mig den er lidt langsom ?

  Svar
 4. Emil Blücher Forfatter

  Hej Klaus

  Jeg har lige kørt hastighedstest på en eksterne hjemmeside, der gav 2.02 sek hvilket er ca. dobbelt så hurtigt som et par andre store artikeldatabaser jeg satte den til at sammenligne med.
  Hurtig og hurtig – det kommer helt an på hvordan udviklingen fortsætter. Er der ikke snart nogle ejere der tager sig sammen, og bliver forfatterne ved med at genbruge deres artikler, er der god chance for at nogle artikelkataloger kommer til at lide samme skæbne som linkkatalogerne

  / Emil

  Svar
 5. Klaus

  Det var bare den anden dag jeg skrev en artikel, det virkede den rigtig langsom, men godt det ikke er tilfældet længere.

  Hvad der får forfattere til at genbruge deres artikler fatter jeg ikke – Det bliver dem ikke noget. Vi må se om ikke artikeldatabaserne overlever og ejerne får styr på det. Det kan være en god måde at udgive artikler på nettet.

  Svar
 6. Jesper

  Selvfølgelig dør de fleste artikeldatabaser igen, da der skyder artikeldatabaser op overalt pt. Men konceptet tror jeg kommer til at kunne holde i lang tid – bare man producerer kvalitet.

  Er selv ved at lave en artikeldatabase, så faldt lige over indlægget 🙂

  Svar
 7. Daniel Pedersen

  Jeg ejer selv en artikeldatabase og regner ikke med at min går under lige med det samme, jeg ser stadig god aktivitet på den, og faktisk så modtager jeg pt 1-2 artikler i snit om dagen lige nu, jeg linkbuilder også en del på siden til de enkelte artikler så derfor kan det være godt for siden, Den hedder i øvrigt http://www.infoarkivet.dk

  Svar
 8. Morten

  Det ser ud til, at du får ret på enten den ene eller den anden måde. Med alle de artikeldatabaser, som der er blevet midlertidig/permanent straffet af Google, så blev din forudsigelse til virkelighed…
  Men det er lidt svært at gennemskue, hvorfor alle de ramte databaser, er blevet nedgraderet. Der er ik rigtig nogen fællesnævner, når man kigger ud over dem alle.
  F.eks Jans Bonusninja, som var en af de rigtig gode, er nu pludselig nedgraderet til meget lidt, og det undre i hvertfald mig…

  Svar
 9. Daniel Pedersen

  @Morten

  Problemet er vidst som der er diskuteret på Bonusninja at det er opstået dublicate content, ved at de har lagt artikel ud på artikeldatabasen først for så bagefter at ligge den ud på en anden side.

  Svar
 10. Lars Meyer

  Av, jeg læser først dit indlæg her nu efter der er sket denne degradering af de mange artikeldatabaser i DK, hvilket i mine ører virker meget mærkeligt. Ihvertfald set i forhold til hvor mange andre latterlige linkkataloger og spamsider der eksisterer i bedste velgående i google.
  Artikeldatabaserne har vel i sin grundform et koncept som burde kunne holde forevigt, da det blot er en blog med en masse med artikler og links rundt til relevante websites indenfor de emner der skrives om.

  Men problemer er vel, når der skrives for meget i både øst og vest, og linkes rundt til dårlige websites og med masser af duplicate content og for mange links ud i forhold til ind til artikeldatabasen.

  Men mon ikke der opstår nye kvalitets sites, hvor der rent faktisk også er trafik og interesserede besøgende der kommer jævnligt for at se hvad der sker, så det ikke bare bærer præg af at være endnu en linksamling eller selvpromoverende omgang salgs/reklame tekster.

  Fx hjemmesider som newz.dk har eksisteret i mange år, og lever jo meget godt af eksterne forfattere, men det er selvfølgelig også styret med hård hånd og alligevel langt fra selvpromovering fra forfatterne, som artikeldatabaserne vel egentligt er.

  Men højst interessant med din forudsigelse her.

  Svar
 11. Jan Elmar Sørensen

  Har skrevet nogle artikler til en artikeldatabase, men det ser ud til at den er blevet straffet af Google.

  Så det er helt sikkert bedre at skrive til forskellige artikeldatabaser, end kun én, som du skriver i dette indlæg.

  Svar
 12. Jimmy Sigenstrøm

  Uanset om man bruger det bedre link kataloger eller artikeldatabaser, så er det bare en så stor no no at bruge den samme beskrivelse / artikel flere steder.

  Men den straf artikeldatabaserne har fået, er sket på samme grundlag som det skete med en del link kataloger.
  95% af de folk som har enten den ene eller den anden side, sikre sig ikke løbende at der ikke er tale om double content. I en perfekt verden ville det også være fint nok, men der er mange som ikke kontrollere de beskrivelser / artikler som oprettes. Derfor er er opstået double content og denne straf.

  Jeg har selv et par link kataloger, hvor jeg løbende checker alle links op mod google og copyscape for netop at sikre mine ikke ryger med i en straffeaktion.

  Svar
 13. Emil Blücher Forfatter

  @Jimmy Så simpelt er det ikke når vi snakker artikeldatabaserne – her er selv artikledatabaser HELT uden DC også blevet straffet. Flere peger på at det er fordi at de har talt for åbent om at databaserne kun var til for at skaffe linkjuice.

  Svar
 14. Jimmy Sigenstrøm

  Er slet ikke uenige med dig i den teori, da det sikkert også er en af årsagerne.
  Som også har været oppe og vende på Amino. ;o)

  Jeg mener dog stadigvæk, at hovedårsagen må uden tvivl være DC.
  Opgaven er så nu at finde de sites som er seriøse, og ikke bare satser på en hurtig indtjening og lukning.

  Svar
 15. Christian Kjær

  Jeg synes at måtte konstatere at mange af de artikelkataloger – både de gode og dårlige, der blev oprettet henover sommeren, de faktisk er døde igen. Det er ellers en skam, for der var rigtigt mange derude der virkelig havde potentiale. Specielt så jeg nogle med meget korte artikler, jeg synes var rigtigt spændende.

  Hvad mon det næste bliver 🙂

  Svar
 16. Morten

  Flere af de artikeldatabaser, som fik dødsstødet tidligere, er tilbage i søgeresultaterne… De ligger dog ik så godt, som tidligere, men det kan skyldes mange ting herunder manglende linkbuilding mm.

  Svar
 17. Morten Madsen

  At lave en artikeldatabase kun for at give andre linkjuice er også en dum idé. Det handler om at give brugerne det de søger, samtidig med at man kan lægge et diskret link ind, som relatere til artiklen.

  Jeg tror simpelthen at grunden til at mange artikeldatabaser blev ramt i sin tid er pga. de alle brugte den samme platform, og de ikke kiggede artiklerne igennem for kvalitet – det hele handlede om kvantitet i stedet for kvalitet, og det gjorde ondt på dem.

  Mange artikeldatabaser ér tilbage i søgeresultaterne, men de er langt fra så “stærke” som før, og det er altså bare straffen for at føre sig frem – undskyld jeg siger det.

  Men eksempelvis blev den ene artikeldatabase efter den anden skubbet frem på Amino, som et sted hvor man kunne få sig et “billigt link”. Personligt tror jeg at Google holder øje med steder som Amino for at sikre sig at der ikke sker noget uldent blandt webmastere og nytænkere, som kan “trylle med resultaterne i Google”.

  Som artikeldatabase-ejer vil jeg mene at man ikke skal reklamere med at man kan få et link. Det skal ikke være grundlag for at få forfattere. Jeg synes ALDRIG ejerne af en artikeldatabase skal fortælle “bliv forfatter her, og du kan få et link”.

  Lad det ske naturligt, og hvis folk nævner at man kan få et link – så gør dem opmærksom på at det skal relatere til artiklen og artiklen skal være af værdi, og at du ikke bestræber dig på at få forfattere kun pga. de kan få et link, men fordi de har noget at tilbyde læserne.

  Det er i hvert falde min mening.

  God artikel Emil.

  Svar
 18. Jesper Hansen

  Ingen tvivl om at artikeldatabaserne har mistet værdi, men jeg syntes nu stadig er det bestemt kan betale sig at benytte dem. Har lavet en del test hvor jeg splittester, og hver gang oplever jeg fin fremgang via udelukkende danske artikeldatabaser.

  Svar
 19. Jacob folmand

  Jeg laver en del SEO, og bruger hertil til stadighed artikeldatabaser – MED stor succes. Det handler bare om at finde de rigtige, hvor der ikke er “spundne” artikler, og hvor artiklerne rent ud faktisk bliver læst igennem, inden de bliver godkendt.

  Svar
 20. Mickey

  Det ville være ret fedt med en liste over de artikeldatabaser der rent faktisk klarer sig godt.

  Jeg bruger personligt rigtig lang tid på, både at skrive artiklerne og bagefter på at finde et godt sted at publicere dem.

  Er der nogle her der har kendskab til en liste eller en hjemmeside der evt. ranker artikeldatabaser?

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *