Alexa – lort eller lagkage?

Flere har spurgt mig, hvorfor at jeg benytter et Alexa-plugin her på min blog. Det, samt om Alexa er værd at bruge, vil jeg skrive lidt om i dette indlæg. Dufter Alexa mere af lort end af lagkage? 

Alexa er et site som udregner en rankingkarakter, samt giver dig mulighed for at sammenligne forskellige hjemmesiders besøgstal over tid. Informationerne kommer primært fra et Alexa-plugin (sådan en fætter som jeg har placeret i footeren her på bloggen) , eller en Alexa-toolbar som er installeret i brugernes browsere.)

Hvorfor bruge Alexa?

Alexa kan en gang imellem være et rigtigt godt redskab, til at sammenligne to websites inden for samme brance. Der stilles dog en række krav, hvis oplysningerne skal give et reelt billede:

 • Alle de sites der sammenlignes, skal enten bruge et Alexa-plugin – ellers skal ingen af dem bruge det!
 • De sammenlignede websites må ikke have en meget forskellig målgruppe. Det er primært webmastere som benytter Alexa-toolbar, hvilket resulterer i at “nørdernes ynglingssider” får en højere Alexa-rank, end de fortjener.

Hvorfor bruger jeg Alexa?

Jeg benytter primært Alexa af to grunde: test samt sammenligning.

Flere blogs med samme emner som mig (mest fra udlandet) benytter et Alexa-plugin. Når jeg også gør det, giver det mig en temmelig god mulighed, for at sammenligne mine besøgstal med konkurrentens besøgstal.

Desuden tester jeg rigtigt meget forskelligt – det er den bedste måde at lære tingene at kende på. Om nogle måneder ved jeg meget mere om Alexa, og om det faktisk i mit tilfælde er værd at bruge.

Kan jeg regne med min Alexa-rank?

Både ja og nej. Sammenligner du to sider med forskellige målgrupper, eller to sider hvor kun den ene benytter et Alexa-plugin, er de data du får total ubrugelige. Der findes også en række usikkerhedsmomenter som også spiller en rolle, så lad værre med at gå for meget op i din ranking.

Rigtig mange er glade for Google Pagerank, da det kan give et fingerpeg om hvor besøgt et website er, samt hvor godt det ligger placeret i søgemaskinerne  (det er jeg ikke, men lad nu det ligge). Skulle jeg vælge mellem den Google Pagerank værdi, som blandt andet vises i Google-toolbar og så Alexa, ved jeg godt hvad jeg ville vælge: Alexa, da den modsat pagerank fokusere meget mere på sidevisninger, og antallet af link kun spiller en mindre rolle.

Jeg håber at dette blogindlæg hjalp dig til at forstå, hvorfor at jeg benytter et Alexa-plugin her på min blog, samt om Alexa er noget for dig. Skulle du have et spørgsmål, eller en lille sidebemærkning, så er du meget velkommen til at skrive en kommentar herunder.

/ Emil Blücher

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

3 thoughts on “Alexa – lort eller lagkage?

 1. Martin LeBlanc

  Alexa er overraskende præcis – jeg sammenligner ofte Google Analytics med Alexa og udviklingen i trafik, samt udsving følger hinanden tæt. Compete.com er tilgengæld helt i skoven.

  Svar
 2. Jesper Andersen

  “Om nogle måneder ved jeg meget mere om Alexa, og om det faktisk i mit tilfælde er værd at bruge.”

  Fandt du så ud af, om Alexa var værd at bruge (for dig)??

  @martin: jeg har den stik modsatte erfaring – oplever klart at analytics giver mere rigtige tal (men ok, det kan være svært at blive klog hvilke tal der er de mest præcise)

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *