25 måder at skaffe et link på

Kraftigt inspireret af punkt nr. 40 i Lars Bachmanns blogindlæg “40 måder at skaffe links på”, kommer der her et blogindlæg med 25 forslag til at skaffe links.

Nogle af punkterne går igen – hvilket har været lidt svært at undgå, men der er da også kommet en del nye på listen. Som du nok kan regne ud, er flere af punkterne skrevet med et lille glimt i øjet, men alle punkter kan i princippet lade sig gøre. Som beskrevet i dagens tidligere indlæg om linkstrategi, er det klogt at satse på flere forskellige typer backlinks, så man undgår at blive straffet når google ændrer sin algoritme.

Husk på at gå efter “dofollowlinks” hvis du ønsker at få en SEO-værdi ud af dine backlinks. Nofollow, javascript og andet får du ikke særligt meget ud af.

Nok snak for denne gang, her er listen:

1: Skriv nogle brugbare kommentarer i nogle gode dofollow blogs. Hvis din kommentar kun er tænkt som spam, og ikke kommer med noget brugbar information, er chancen for at den bliver slettet eller gjort til nofollow stor.

2: Vær aktiv på forskellige fora som du selv syntes er spændende. Husk at indsætte et link i din profil

3: Sæt også en signatur i dine profiler hvis det er tilladt…

4: Opret en konto på anyhed, og udgiv de historier som har nyhedsværdi derigennem. Brug den tid som det tager at skrive en unik beskrivelse, og sæt evt. en anyhed widget på din blog. Finder dit indlæg vej til forsiden, er der linkjuice at hente.

5: Find en meget aktuel historie, og skriv et blogindlæg om det før alle andre.

6: Få en designer til at lave nogle flotte rss, linkedin, facebook, og twitterlogoer til dig. Logoerne kan downloades gratis fra din side, men må ikke videredistribueres af andre.

7: Få en designer til at lave et par flotte nyhedsbrevsskabeloner til fri afbenyttelse. Som i 5´eren må de heller ikke videredistribueres af andre, så håbet er at folk linker til dig, når de fortæller om dine flotte skabeloner.

8: Få designet et par html skabeloner – med et link til dig i footeren som ikke må fjernes.

9: Få designet et par wordpress themes – også med et footerlink

10: Hvis du ikke allerede har et rss-feed så få dig et. Tilføj det derefter til Overskrift.dk Danskeweblogs.dk Feed4me.dk RSSland.dk Zooka.dk samt blogbot.dk

11: Skriv noget der er ekstremt provokerende – der skal nok være nogle der linker til dig fordi at de syntes at du er en idiot

12: Kritiser Windows, Linux eller Mac, og vent derefter på at nørderne skal forsvare deres hardware

13: Spørg webmastere på relevante sider pr. mail om de vil linke til dig

14: Spørg webmastere på de sider der linker til dine konkurrenter om de vil linke til dig

15: Bliv gæsteblogger – og prop nogle links i din tekst.

16: Husk at udfyld “websites” under din linkedinprofil. Bemærk at du ikke skal bruge “other”-funktionen, da egne ankertekster tilføjes nofollow.

17: Lav en konspirationsteori – måske er du heldig og få en masse links fra amerikanske blogs

18: Gør krav på et domæne som en privat person har ejet i over ti år – den slags skaber normalt også røre på internettet

19: Skriv et blogindlæg, der samler op på alle mulige andre gode blogindlæg eller twitterposter, som du har læst det seneste stykke tid

20: Vær aktiv på Twitter samt andre sociale sider

21: Skriv om fremtidens teknologi mens den er ny – f.eks. Gowalla eller Foursquare

22: Bliv reference for de leverandører som du benytter og er glade for – selvfølgelig med et link til dig

23: Lav nogle små guides til absolutte begyndere. F.eks. ”sådan opretter du et webhotel”, ”hvordan installere man wordpress”, ”sådan bruger du en ftp-klient”, ”sådan tæller du zoner når du rejser med tog”, eller ”sådan beregner du dit BMI”. Folk elsker at linke til den slags…

24: Producer en god viral film – en lille video som folk sender rundt til hinanden fordi den er ekstraordinær. Husker du måske ikke Visit Denmark videoen, hvor en dansk mor søgte en far til hendes barn? Eller jobansøgeren der skovlede sin jobansøgning uden for reklamebureauet i Recommended? At lave en god viral film, er dog en del sværere end det lyder, men en vellykket film kan generere mange links.

25: Lav en top 25 liste med metoder til at skaffe et link på 😀

/ Emil Blücher

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 2.6/5 (5 votes cast)
25 måder at skaffe et link på, 2.6 out of 5 based on 5 ratings

25 thoughts on “25 måder at skaffe et link på

 1. Tommy Raun

  Kan en eller anden fortælle mig, hvordan Twitter skal hjælpe i forbindelse med linkstrategi? De giver jo kun “nofollow” links! Er det i et håb om et eller flere afledte links på almindelige hjemmesider?

  Svar
 2. morten

  Der var faktisk flere sjove og kreative måder der…
  Kan især godt lide nummer 12 og 17, men kan de ik være farlige os? Er det nogle du har erfaring med at prøve, og i såfald hvordan endte det?
  Gav det mere badwill end goodwill? Eller fokuserede du bare på at få en masse links?

  Svar
 3. Erik

  Jeg kan godt lide nr. 25 🙂

  Det er generelt nogle gode punkter, men flere af dem skal man nok være varsom med. At starte en religionskrig som foreslået i pkt. 12 kan nok give mange links, men også meget badwill. Men har man nu eksempelvis et site der omhandler produkter fra Microsoft, så kan det sikkert være en god ide at kritisere linux. Det giver en masser haters, men de er alle uden for målgruppen. Personerne indenfor målgruppen, ser det sikkert bare som god underholdning 😉

  Svar
 4. Lars V

  Nr. 17 er fed, jeg mangler bare en rigtig god konspiration, måske noget med at Simon P. fik penge fra Holland for at score selvmål ? 😛

  Svar
 5. Mikkel

  Hej Emil,

  En sjov liste, men kunne godt tænke mig, at du klemte lidt fleree ud-af-boksen forslag ud. Listen fllytter ikke så meget for mig.

  vh, Mikkel

  Svar
 6. Ulrik Rode

  Hej Emil.

  Sjovt blogindlæg, og nogle af dine tips, vil jeg nok, som allerede nævnt, ihvertfald tænke mig godt og grundigt om inden jeg bruger..;-)

  Vedr. Linkedin – er det så ikke noget med, at links derfra for ganske nylig alle er blevet gjort til nofollow, uanset hvad type website du måtte vælge? En overgang skulle den være en “blog” for at give et follow-link.. Jeg legede lidt med det forleden, og lige meget hvad jeg satte den til så, blev linket “redirected” ved mouse-over. Kan du be- eller afkræfte det?
  (Det pudsige ved det, er at har man seo-plugin til firefox er linksene stadig lilla /follow – men et klogt hoved har fortalt mig at al linkjuice går tabt ved redirect)

  Svar
 7. Emil Blücher Forfatter

  Hej Ulrik

  Som der også står angivet, skal man ikke vælge other-funktionen. På blandt andet “blog” og “company website” benyttes der søgemaskinevenlig redirect.

  / Emil

  Svar
 8. Camilla

  Hej Emil

  Tak for dine gode liste, kan se at det er bare, om at komme igang :), nr. 17 må da prøves….

  Nogen som kender nogen gode “dofollow blogs” ?

  /Camilla

  Svar
 9. Flemming C. Lund

  Fin liste men måske vigtigst af alt skal man forsøge at lave en eller flere linkbaits – det vil sige indhold, som giver noget ganske unikt til brugere, så de helt frivilligt ønsker at linke til dig og hjælper med at sprede budskabet om dit linkbait. Det er jo stort set den mest ærlige form for links man kan få 🙂

  Svar
 10. Kristoffer Føns

  Helt sikkert. Må i gang med nogle ‘sådan gør du’-indlæg til nybegyndere til en af mine sider, der giver guides til alt mellem himmel og jord.
  Det havde jeg faktisk ikke tænkt over, så tak, Emil.

  Svar
 11. Thomas B. Nielsen

  Man kan jo altid have behov for lidt inspiration til at skabe links – synes ofte jeg havner i den samme kedelige rutine med at rette firma info, tilføje links i profiler osv.
  Næhh et provokerende indlæg eller andet på ens side ville sikkert skabe flere links på et par dage, end man selv kan bygge på måneder …

  Svar
 12. Erik Hamre

  Rigtig god liste! Ofte sker der en snebold effekt jo mere kendt man bliver. I øvrigt er konkurrencer/gratis ting der gentages hver måned også en god måde at skaffe sig links/indhold på.

  Svar
 13. John D

  Dejligt med nogle tricks, vil straks gå videre med mit SEO.
  Har du en fidus til at holde øje med sine links, her tænker jeg på sine egne blogs, en let overskuelig måde?

  Svar
 14. Sten Fliser

  Dejligt med et kreativt indspark, på en kold og lidt kedelig lørdag som denne.
  Nummer 24 skal helt sikkert prøves, er allerede nu igang med at brainstorme på forskellige indgangsvinkler til dialogen og den røde tråd i videoen.

  Svar
 15. Stefan

  Mange gode ideer Emil :)!

  Synes bare det er svært at skaffe de “gode links”.. Man kan jo få nogle links ved at kommentere blogs og lignende, men det at få andre til at linke til én synes jeg er lidt svært..
  Virker det ikke dumt at skrive til nogle hjemmeside ejer “Vil du linke til min hjemmeside?” eller hvad? 🙂

  Svar
 16. Frederik

  Super fed guide, tak for det. Skal helt sikkert bruge nogle af de gode råd. Er dog ikke helt sikker på, at jeg tør bruge 11, 12 og 17 😉

  Svar
 17. Andreas

  Super fedt indlæg – Nr 12, er jeg ret vild med, dog i tvivl om hvordan det skaber links for mig?

  Skal jeg lægge det ud på min egen side, så folk kan kommentere det? Eller hvorledes? 🙂

  Svar
 18. Jacob

  Haha i see what you did there! XD nr. 25 tog virkelig røven på mig.

  tusind tak for tippene! er helt ny til SEO så det er lidt svært at finde hoved og hale i.

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *